TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Никогаш не е доцна: Индијка научи да чита и пишува на 92 години!/ВИДЕО

Вечер Прес - 30.09.2023

92-годишна Индијка пред шест месеци за прв пат седнала во училишна клупа и научила да чита и пишува, со што станала пример за другите жени од нејзиното село, јавуваат индиските медиуми. Салима Кан е родена околу 1931 година, а се омажила кога имала ...

(ВИДЕО) На 92 години Индијка научи да чита и пишува

Фактор - 30.09.2023

Индијка научи да чита и пишува на 92 години. Taa пред шест месеци за прв пат седнала во училишна клупа и научила да чита и пишува. Жената станала пример за другите жени од нејзиното село. Салима Кан е родена околу 1931 година, а се омажила кога ...

Невообичаено: Индијка научила да чита и пишува на 92 години

4NEWS - 02.10.2023

Деведесет и двегодишна Индијка пред шест месеци за прв пат седнала во училишна клупа и научила да чита и пишува, со што станала пример за другите жени од нејзиното село, јавуваат индиските медиуми.