TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прифатен терминот Република Северна Македонија од Обединетото Кралство

Слободен Печат - 16.02.2019

Во изјавата објавена на веб-страницата на Владата на Обединетото Кралство и по повод стапувањето во сила на Преспанскиот договор меѓу Грција и Македонија, Хант наведува дека ова е историски момент за двете земји.

Уште една земја прифати да не нарекува Република Северна Македонија

Фактор - 16.02.2019

Обединетото Кралство е уште една земја која го прифати новото име на Македонија, откако Владата на нашата држава побарала од Владата на Обединетото Кралство да го прифати и користи името и термините наведени во членот 1 (3) од Преспанскиот договор.

Обединетото Кралство го прифати терминот Република Северна Македонија

Вечер - 16.02.2019

Владата на Обединетото Кралство во однос на Македонија ќе го користи терминот Република Северна Македонија, соопшти денеска секретарот за надворешни работи Џереми Хант. Во изјавата објавена на веб-страницата на Владата на Обединетото Кралство и по ...

Обединетото Кралство го прифати новото име Република Северна Македонија

еМагазин - 16.02.2019

Владата на Обединетото Кралство во однос на Македонија ќе го користи терминот Република Северна Македонија, соопшти денеска секретарот за надворешни работи Џереми Хант. Во изјавата објавена на веб-страницата на Владата на Обединетото Кралство и по ...

Обединетото Кралство го прифати терминот Република Северна Македонија

+инфо - 16.02.2019

Владата на Обединетото Кралство во однос на Македонија ќе го користи терминот Република Северна Македонија, соопшти денеска с екретарот за надворешни работи Џереми Хант. Во изјавата објавена на веб-страницата на Владата на Обединетото Кралство и по ...

Обединетото Кралство го прифати терминот Република Северна Македонија

1tv - 16.02.2019

Владата на Обединетото Кралство во однос на Македонија ќе го користи терминот Република Северна Македонија, соопшти денеска секретарот за надворешни работи Џереми Хант. Во изјавата објавена на веб-страницата на Владата на Обединетото Кралство и по ...

Обединетото Кралство го прифати терминот Република Северна Македонија

А1 On - 16.02.2019

Владата на Обединетото Кралство во однос на Македонија ќе го користи терминот Република Северна Македонија, соопшти денеска секретарот за надворешни работи Џереми Хант. Во изјавата објавена на веб-страницата на Владата на Обединетото Кралство и по ...

Обединетото Кралство го прифати терминот Република Северна Македонија

Република - 16.02.2019

Владата на Обединетото Кралство во однос на Македонија ќе го користи терминот Република Северна Македонија, соопшти денеска секретарот за надворешни работи Џереми Хант. Во изјавата објавена на веб-страницата на Владата на Обединетото Кралство и по ...

Обединетото Кралство ја прифати Северна

Независен - 16.02.2019

Владата на Обединетото Кралство во однос на Македонија ќе го користи терминот Република Северна Македонија, соопшти денеска с екретарот за надворешни работи Џереми Хант. Во изјавата објавена на веб-страницата на Владата на Обединетото Кралство и по ...

Обединетото Кралство го прифати терминот Република Северна Македонија

24Инфо - 16.02.2019

Владата на Обединетото Кралство во однос на Македонија ќе го користи терминот Република Северна Македонија, соопшти денеска с екретарот за надворешни работи Џереми Хант. Во изјавата објавена на веб-страницата на Владата на Обединетото Кралство и по ...

Обединетото Кралство го прифати терминот Република Северна Македонија

Либертас - 16.02.2019

Владата на Обединетото Кралство во однос на Македонија ќе го користи терминот Република Северна Македонија, соопшти денеска секретарот за надворешни работи Џереми Хант. Во изјавата објавена на веб-страницата на Владата на Обединетото Кралство и по ...

Обединетото Кралство го прифати терминот Република Северна Македонија

Сител - 16.02.2019

– Владата на Обединетото Кралство во однос на Македонија ќе го користи терминот Република Северна Македонија, соопшти денеска секретарот за надворешни работи Џереми Хант. Во изјавата објавена на веб-страницата на Владата на Обединетото Кралство и по ...

Обединетото Кралство го прифати терминот Република Северна Македонија

Опсервер - 16.02.2019

Владата на Обединетото Кралство во однос на Македонија ќе го користи терминот Република Северна Македонија, соопшти денеска секретарот за надворешни работи Џереми Хант. Во изјавата објавена на веб-страницата на Владата на Обединетото Кралство и по ...

И Обединетото Кралство ќес е обраќа новото име Република Северна Македонија

Локално - 17.02.2019

По ратификацијата на Преспанскиот договор, Генералниот Секретар на Обединетите Нации беше информиран од страна на владите на Грција и Македонија дека Преспанскиот договор е во сила. Владата на Обединетото Кралство доби барање од Владата на Република ...

Обединетото Кралство го прифати терминот Република Северна Македонија

Локално - 16.02.2019

Владата на Обединетото Кралство во однос на Македонија ќе го користи терминот Република Северна Македонија, соопшти денеска с екретарот за надворешни работи Џереми Хант. Во изјавата објавена на веб-страницата на Владата на Обединетото Кралство и по ...