TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изработена првата база на податоци за пештери во заштитеното подрачје Национален парк Галичица

OhridNews - 06.12.2023

Во рамките на проектот „Заштита на пештерските екосистеми и загрозените растителни и животински видови во Националниот парк Галичица од негативните ефекти на климатските промени“, изработена е база на податоци за пештери во Националниот парк ...

Детска работилница „Во светот на пештерите” денеска во Europe House Скопје

Република - 05.12.2023

Во вторник, 5 декември 2023 година, во просториите на Europe House Скопје, со почеток во 18:30 часот, ќе се одржи работилница за деца насловена „Во светот на пештерите”. Ги повикуваме сите млади трагачи на авантури да научат за спелеологија (Наука ...

Изработена база на податоци за пештерите на Националниот парк „Галичица“

Бриф - 06.12.2023

Националниот парк „Галичица“ преку проектот „Заштита на пештерските екосистеми и загрозените растителни и животински видови во Националниот парк Галичица од негативните ефекти на климатските промени“, ја доби првата база на податоци за пештерите во ...

Изработена база на податоци за пештерите на Националниот парк „Галичица“

MakPress - 07.12.2023

Националниот парк „Галичица“ преку проектот „Заштита на пештерските екосистеми и загрозените растителни и животински видови во Националниот парк Галичица од негативните ефекти на климатските промени“, ја доби првата база на податоци за пештерите во ...