TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прим. д-р Соња Петровска: Алергијата е системска состојба и влијае на целиот организам

Pedijatar.mk - 24.09.2020

Симптомите главно се појавуваат во органи кои се во контакт со околината: кожата, респираторниот и дигестивниот систем, но кога алергените влегуваат во крвотокот, кардиоваскуларниот систем исто така може да биде засегнат ♦♦♦♦♦♦♦ Ч увството што ...

Клучни разлики меѓу Ковид-19 и сезонска алергија: Имунолог објаснува

Женски магазин - 24.09.2020

Не секоја кашлица и кивање е знак на вирусот Ковид-19 Факт е дека сега секој симптом на луѓето им личи на кронавирус, без разлика дали е кивање, кашлање или течење на носот, кои исто така се симптоми на сезонски алергии.

Нови инфекции ги напаѓаат децата во училиштата, доктор предупредува: Ако го забележите ОВА, веднаш однесете го вашето ...

Локално - 24.09.2020

Пандемијата на короната е во тек. Сепак, некои други респираторни инфекции се преклопуваат со него. Бројот на прегледи на клиниките се зголемува поради сезонски респираторни инфекции кај деца и возрасни, а д-р Воислав Лекиќ, раководител на Болницата ...

Нови инфекции ги напаѓаат децата во училиштата, српски доктор предупредува: Веднаш на лекар

Press24 - 24.09.2020

Пандемијата на короната е во тек. Сепак, некои други респираторни инфекции се преклопуваат со него. Бројот на прегледи на клиниките се зголемува поради сезонски респираторни инфекции кај деца и возрасни, а д-р Воислав Лекиќ, раководител на Болницата ...

Децата родени во есен се почувствителни на алергии

Студенти - 23.09.2020

Децата родени наесен се почувствителни на алергии на храна и на болестите кои тие ги предизвикуваат, се посочува во ново истражување објавено во американскиот Журнал за алергии и имунологија.