TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Првпат се омажила на 16 години, патела од депресија, а нејзината смрт ја поврзуваа со аферата со Кенеди

Репортер - 01.06.2020

Норма Џин Мортенсон, позната во целиот свет како Мерлин Монро е родена на денешен ден пред 94 години. Таа првпат се омажила на 16 години, а нејзините блиски велат дека добар дел од нејзиниот животот патела од депресија. Особено по аборутсот.

На денешен ден е родена Мерилин Монро: Патела од депресија, била 3 пати во брак, а нејзината смрт и понатаму е ...

Точка - 01.06.2020

Норма Џин Мортенсон, позната на сите како Мерилин Монро, е родена на денешен ден пред 94 години. Најпозната е по филмовите “Some Like It Hot”, “Gentlemen Prefer Blondes”, “The Prince and the Showgirl”, “Monkey Business”, “How to Marry a Millionaire”.