TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НАСА работи на робот-куче за спасувања на Месечината

Курир - 09.04.2024

„Спирит“ е тестиран од тим инженери, стручњаци од когнитивните науки, геолози и астрономи, како дел од проектот под назив „Legged Autonomous Surface Science in Analog Environments“ (ЛАССИЕ).

НАСА работи на робот-куче за спасувања на Месечината

Бриф - 09.04.2024

Мултидисциплинарен научен тим на НАСА веќе наголемо „ги подучува“ роботите „на четири нозе“ да се движат по месечевите кратери и други слични предизвикувачки површини. Како дел од истражувањето финансирано од американската вселенска агенција, ...

НАСА работи на робот-куче за спасувања на Месечината

Нетпрес - 09.04.2024

Мултидисциплинарен научен тим на НАСА веќе наголемо „ги подучува“ роботите „на четири нозе“ да се движат по месечевите кратери и други слични предизвикувачки површини. Како дел од истражувањето финансирано од американската вселенска агенција, ...

НАСА работи на робот-куче за спасувања на Месечината

ММС - 09.04.2024

Мултидисциплинарен научен тим на НАСА веќе наголемо „ги подучува“ роботите „на четири нозе“ да се движат по месечевите кратери и други слични предизвикувачки површини. Како дел од истражувањето финансирано од американската вселенска агенција, ...

(ВИДЕО) НАСА работи на робот-куче за спасувања на Месечината

Во Центар - 09.04.2024

Мултидисциплинарен научен тим на НАСА веќе наголемо „ги подучува“ роботите „на четири нозе“ да се движат по месечевите кратери и други слични предизвикувачки површини. Како дел од истражувањето финансирано од американската вселенска агенција, ...

(ВИДЕО) НАСА работи на робот-куче за спасувања на Месечината

Пулс24 - 09.04.2024

Мултидисциплинарен научен тим на НАСА веќе наголемо „ги подучува“ роботите „на четири нозе“ да се движат по месечевите кратери и други слични предизвикувачки површини. Како дел од истражувањето финансирано од американската вселенска агенција, ...

НАСА работи на робот-куче за спасувања на Месечината

365 - 09.04.2024

Мултидисциплинарен научен тим на НАСА веќе наголемо „ги подучува“ роботите „на четири нозе“ да се движат по месечевите кратери и други слични предизвикувачки површини. Како дел од истражувањето финансирано од американската вселенска агенција, ...

НАСА работи на робот-куче за спасувања на Месечината

Канал5 - 09.04.2024

Мултидисциплинарен научен тим на НАСА веќе наголемо „ги подучува“ роботите „на четири нозе“ да се движат по месечевите кратери и други слични предизвикувачки површини. Како дел од истражувањето финансирано од американската вселенска агенција, ...

НАСА работи на робот-куче за спасувања на Месечината

MakPress - 10.04.2024

Мултидисциплинарен научен тим на НАСА веќе наголемо „ги подучува“ роботите „на четири нозе“ да се движат по месечевите кратери и други слични предизвикувачки површини. Како дел од истражувањето финансирано од американската вселенска агенција, ...