TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уписите за средно ги открија петките „дадени од ракав“ во основното образование

Радио МОФ - 23.06.2022

Кога доаѓа време за упис во средни училишта, врвулици од „петкаши“ ги освојуваат дворовите на средните училишта. Оваа година, полуматурантите со сите петки „навалија“ во скопската гимназија „Орце Николов“, па имаше повеќе ученици од слободни места, ...

Секирарска за „Фокус“: Стимулацијата на незаслужени петки станува заштитен знак на системот

Фокус - 23.06.2022

Образованието предолго трпи импровизации, кои подразбираат нов почеток со секоја нова гарнитура и како по правило, нештата не доживуваат разрешница, а за жал, како единствено важен аспект од целиот толку комплексен процес, се издигнаа ...

Учениците со сите петки паднаа на тестот во гимназијата „Орце Николов“

Сител - 22.06.2022

Само 11 од 292 ученици имаат одлучен успех на приемниот испит во гимназијата Орце Николов. Поразителни се резултатите на учениците кои со 5.00 просек се обидоа да влезат во најпосакуваната скопска гимназија.

Во основно имале само „петки“, а одвај минале приемен за средно

Фокус - 22.06.2022

Во гимназијата „Орце Николов“ оваа учебна година се спроведуваше квалификационен, приемен испит поради поголемиот број на пријавени ученици со сите петки. Резултатите од тестирањето беа фрапанти, со оглед дека мал број од тестираните покажале ...

Одличните основци одговорија за „тројка“ на тестовите за упис во Гимназијата „Орце Николов“

Слободен Печат - 22.06.2022

Во скопската гимназијата Орце Николов во првиот уписен рок конкурираа за слободните 252 места, конкурираа речиси 300 и сите овие основци имаа идентичен одличен успех и ист број на поени, поради што според Конкурсот на МОН во понеделникот мораше да ...

Учениците со сите петки на приемниот испит во гимназијата „Орце Николов“ добија тројка

Сакам да кажам - 22.06.2022

Само 11 ученици од 292 кои полагаа приемен испит во скопската гимназија „Орце Николов“ имаат одличен успех на тестот. Најголем број од децата кои основното образование го завршиле со сите петки, имале резултати на тестирањето со добар успех.

(Фото) „Јас ставив незаслужени петки, јавно признавам“: Учениците со сите петки на приемниот испит во гимназијата „Орце ...

Точка - 22.06.2022

Во скопската гимназијата „Орце Николов“ во првиот уписен рок за слободните 252 места, конкурирале речиси 300 ученици и сите овие основци имале идентичен совршено одличен успех и ист број на поени, поради што според Конкурсот на МОН во понеделникот ...

Масакр на петките во Орце Николов- како одличните со сите петки паднаа на тестот за упис во гимназија

Телма - 22.06.2022

Гимназијата Орце Николов стана главна мета на штотуку завршените основци. Најголем интерес за запишување во средното училиште кое се наоѓа на Илинденска и кое со години се бореше за прималивиот статус на елитна гимназија во конкуренција со ...

Стресот кај децата е една од причините за ваквите резултати на приемниот тест, вели Митко Димовски, директор на „Орце ...

Факултети - 22.06.2022

Има многу ученици кои беа под стрес. Знам дека оценките треба да говорат за знаењето, ама самата ситуација, односно корона-кризата, онлајн-учењето и приемните тестови, се стрес што децата го акумулираа од претходно и сега се одрази на тестирањето.

Поразителни резултати: Надуваните петкаши издишаа на приемниот испит во „Орце Николов“

Мак. Весник - 22.06.2022

Сега сите наставници и родители на протест и штрајк ! Во гимназијата “Орце Николов” оваа учебна година се спроведуваше квалификационен, приемен испит поради поголемиот број на пријавени ученици со сите петки.

Твитер за случувањата во „Орце Николов“: Притисокот врз наставниците си го прави своето

Скопје инфо - 22.06.2022

На социјалните мрежи изминатите денови беше објавена информација за спроведенето тестирање во средното училиште „Орце Николов“ каде биле пријавени повеќе од 200 ученици со одличен успех, но по спроведеното тестирање само 11 од нив го постигнале ...

Татјана Алексиќ: Јавно признавам, ставав незаслужени петки но ковидот ме услови

Мета - 22.06.2022

Јас ставив незаслужени петки, јавно признавам, но ковидот ме услови да ги разгалам децата. Заради болни амбиции се „штанцаат” комерцијални оценки, купопродажни образовни пакети и вештачки успеси, па затоа, каков систем – такво образование.

Само 3,7% од одличните ученици го оправдале својот успех на приемниот испит

Антропол - 22.06.2022

Четиво за добра ноќ (иако е посоодветно да кажам за бессоние): Во гимназијата “Орце Николов” оваа учебна година се спроведуваше квалификационен, приемен испит поради поголемиот број на пријавени ученици со сите петки.

ПЕТКИ БЕЗ ЕКСТЕРНО: Од 292 одлични основци, на тест за прием во гимназија во Скопје, само 11 заслужиле петка, а дури 39 ...

Денешен - 22.06.2022

Актуелната гарнитура која владее во Македонија, меѓу другите ветувања како опозиција, на власт дојде со ветување дека ќе го укинат екстерното оценување „на режимот“. И, за разлика од многу други ветувања, ова го исполнија, а резултатите од нивната ...

Се пријавиле со сите петки, а добиле единици, катастрофални резултати од вонредното тестирање во „Орце Николов“

Нетпрес - 22.06.2022

Од 292 пријавени скроз одлични ученици во скопската гимназија „Орце Николов“, на дополнителното тестирање (поради големиот број пријавени), 39 ученици добиле единици, 70 ученици двојки, 133 ученици добиле тројки, 39 ученици се оценети со четворки, а ...

Од 292 ученици со сите петки, на приемниот испит во „Орце Николов“ само 11 ученици покажале одличен успех

4NEWS - 22.06.2022

Во гимназијата „Орце Николов“ оваа учебна година се спроведуваше квалификационен, приемен испит поради поголемиот број на пријавени ученици со сите петки. Биле тестирани 292 ученици (сите одлични, со просек 5,00) Тестот по математика носел максимум ...

Поразителен факт: Од 292 тестирани во „Орце Николов“ кои биле со скроз одличен успех, само 11 ученици покажале знаење ...

еМагазин - 22.06.2022

Професорката , сподели поразителни резултати од квалификациониот приемен испит во скопската гимназија „Орце Николов“, поради огромната конкуренција на „петкаши“. „Четиво за добра ноќ (иако е посоодветно да кажам за бессоние): Во гимназијата „Орце ...

Ученици со сите петки паднаа на тестот за упис во гимназија

Скопје1 - 22.06.2022

Oваа година во гимназијата Орце Николов имаше место за 252-ца нови средношколци. Се пријавија 40 повеќе основци. Сите беа со сите петки. Филтерот мораше да се направи преку тест против кој многумина протестираа.

Од 292 ученици со сите петки само 11 добиле петка, а дури 39 добиле единица на тестирање во „Орце Николов“

Сител - 22.06.2022

Во гимназијата „Орце Николов“ оваа учебна година се спроведуваше квалификационен, приемен испит поради поголемиот број на пријавени ученици со сите петки. Биле тестирани 292 ученици (сите одлични, со просек 5,00) Тестот по математика носел максимум ...

Од 292 ученици со сите петки само 11 добиле петка, а дури 39 добиле единица на тестирање во „Орце Николов“

24Инфо - 22.06.2022

Во гимназијата „Орце Николов“ оваа учебна година се спроведуваше квалификационен, приемен испит поради поголемиот број на пријавени ученици со сите петки. Биле тестирани 292 ученици (сите одлични, со просек 5,00) Тестот по математика носел максимум ...

Одличните со сите петки паднаа на тестот за упис во гимназијата „Орце Николов“

Локално - 22.06.2022

На социјалните мрежи изминатите денови беше објавена информација за спроведенето тестирање во средното училиште „Орце Николов“ каде биле пријавени повеќе од 200 ученици со одличен успех, но по спроведеното тестирање само 11 од нив го постигнале ...

„Иднината во слободен пад“, ракции по приемните резултати во гимназијата Орце Николов

Скопје1 - 22.06.2022

На социјалните мрежи изминатите денови беше објавена информација за спроведенето тестирање во средното училиште „Орце Николов“ каде биле пријавени повеќе од 200 ученици со одличен успех, но по спроведеното тестирање само 11 од нив го постигнале ...

Основците одликаши станаа „тројкаши“  на уписот во гимназијата „Орце Николов“

Нова ТВ - 22.06.2022

Во скопската гимназијата „Орце Николов“ во првиот уписен рок конкурираа за слободните 252 места речиси 300 основци од кои сите беа со одличен успех и ист број на поени, поради што мораше да полагаат тестови по македонски јазик и по математика за ...

Татјана Алексиќ: Јавно признавам, ставав незаслужени петки но ковидот ме услови

Либертас - 22.06.2022

ас ставив незаслужени петки, јавно признавам, но ковидот ме услови да ги разгалам децата. Заради болни амбиции се „штанцаат” комерцијални оценки, купопродажни образовни пакети и вештачки успеси, па затоа, каков систем – такво образование.

„Петкашите“ паднаа на тестот: „Потребна е департизација во образованието“

Локално - 23.06.2022

Од 292 ученици само 11 кои полагаа приемен испит во скопската гимназија „Орце Николов” имаат одличен успех на тестот. Резултатите од тестирањето беа фрапанти, со оглед дека мал број од тестираните покажале одличен успех.