TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Иранците не очекуваат ништо од изборите

Deutsche Welle - 21.02.2020

Од парламентарните избори во Иран граѓаните не очекуваат многу. Според едно истражување, избирачите се толку разочарани, што дури 75% од нив нема да излезат на гласање. За 290 места во иранскиот парламент се тркаат повеќе од 7000 кандидати.

Иранците гласаат на парламентарни избори

Макфакс - 21.02.2020

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран каде конзервативците се фаворити, поради незадоволството од претседателот Хасан Рохани, поттикнато и од економската криза и другите проблеми.

Во Иран се одржуваат парламентарни избори

Р.С.Европа - 21.02.2020

Иранците денеска гласаат на парламентарни избори во кои сите кандидати претходно биле скенирани од исламските клерици во Советот на старатели. Илјадници апликации од реформистите и умерените биле отфрлени.

Парламентарните избори во Иран

Курир - 21.02.2020

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран каде конзервативците се фаворити. Конзервативците се сметаат за фаворити во момент на јавно незадоволство од умерениот претседател Хасан Рохани, поттикнато и од економската криза и другите проблеми.

Техеран возврати на изјавата на Хук за иранските избори

Нетпрес - 20.02.2020

САД немаат право да дискутираат за Иранците и изборите во Иран, изјави во четвртокот Абас Али Каџдаи, портпаролот на Советот за заштита на уставот. Претходно во четвртокот специјалниот американски претставник за Иран, Брајан Хук, изјави дека ...

Хок: Утрешните избори во Иран се „претстава”

24Инфо - 20.02.2020

– Специјалниот претставник на САД за Иран, Брајан Хук, изјави дека претстојните парламентарни избори во Иран се „претстава”, а реалните избори веќе се спроведени и тоа „тајно”, пренесуваат руските медиуми.

Хок: Утрешните избори во Иран се „претстава”

Слободен Печат - 20.02.2020

Американскиот дипломат за ова обвини петмина високо позиционирани членови на Советот за заштита на Уставот, кои американското Министерство за финансии ги стави на списокот за санкции. Специјалниот претставник на САД за Иран, Брајан Хук, изјави дека ...

Хок: Утрешните избори во Иран се „претстава“

Нетпрес - 20.02.2020

Специјалниот претставник на САД за Иран, Брајан Хук, изјави дека претстојните парламентарни избори во Иран се „претстава“, а реалните избори веќе се спроведени и тоа „тајно“, пренесуваат руските медиуми.

Хок: Утрешните избори во Иран се „претстава“

Опсервер - 20.02.2020

– Специјалниот претставник на САД за Иран, Брајан Хук, изјави дека претстојните парламентарни избори во Иран се „претстава“, а реалните избори веќе се спроведени и тоа „тајно“, пренесуваат руските медиуми.

Хок: Утрешните избори во Иран се „претстава“

MakPress - 20.02.2020

Специјалниот претставник на САД за Иран, Брајан Хук, изјави дека претстојните парламентарни избори во Иран се „претстава“, а реалните избори веќе се спроведени и тоа „тајно“, пренесуваат руските медиуми.

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран

Сител - 21.02.2020

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран каде конзервативците се фаворити. Конзервативците се сметаат за фаворити во момент на јавно незадоволство од умерениот претседател Хасан Рохани, поттикнато и од економската криза и другите проблеми.

Започнаа изборите во Иран

Слободен Печат - 21.02.2020

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран каде конзервативците се фаворити. Конзервативците се сметаат за фаворити во момент на јавно незадоволство од умерениот претседател Хасан Рохани, поттикнато и од економската криза и другите проблеми.

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран

Опсервер - 21.02.2020

– Почна гласањето на парламентарните избори во Иран каде конзервативците се фаворити. Конзервативците се сметаат за фаворити во момент на јавно незадоволство од умерениот претседател Хасан Рохани, поттикнато и од економската криза и другите проблеми.

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран

А1 On - 21.02.2020

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран каде конзервативците се фаворити. Конзервативците се сметаат за фаворити во момент на јавно незадоволство од умерениот претседател Хасан Рохани, поттикнато и од економската криза и другите проблеми.

Иранците гласаат на парламентарни избори

Точка - 21.02.2020

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран каде конзервативците се фаворити, поради незадоволството од претседателот Хасан Рохани, поттикнато и од економската криза и другите проблеми.

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран

Нетпрес - 21.02.2020

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран каде конзервативците се фаворити. Конзервативците се сметаат за фаворити во момент на јавно незадоволство од умерениот претседател Хасан Рохани, поттикнато и од економската криза и другите проблеми.

Иранците гласаат на парламентарни избори

24Инфо - 21.02.2020

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран каде конзервативците се фаворити, поради незадоволството од претседателот Хасан Рохани, поттикнато и од економската криза и другите проблеми.

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран

MakPress - 21.02.2020

Почна гласањето на парламентарните избори во Иран каде конзервативците се фаворити. Конзервативците се сметаат за фаворити во момент на јавно незадоволство од умерениот претседател Хасан Рохани, поттикнато и од економската криза и другите проблеми.