TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сѐ уште во потрага по конкретни решенија за спас од загадувањето...

Н.Македонија - 12.01.2018

Сѐ уште во потрага по конкретни решенија за спас од загадувањето И вчера продолжи сагата наречена загаден воздух во главниот град на државава. Кон неа сериозно се приближуваат по вредностите на загаденоста и другите градови за што јавуваат и нашите ...

Официјално: Иван Исцелител откри зошто има загадување во Македонија

Скопје24 - 12.01.2018

Официјално Иван Исцелител и се обрати на нацијата, со објаснување околу загадувањето : „На пример во Европа секој ден ги перат со вода сите улици и немат пием 10 честички. Кај нас има кал и прашина на асфалтот и кога коли поминуваат ја креваат ...

Сторија на „Дојче веле“: Добре дојдовте во најзагадениот град во Европа

Факултети - 11.01.2018

Главниот град на Република Македонија е еден од најзагадените во светот. Македонските власти презедоа итни мерки за борба против загадувањето, но ефектот е или мал или воопшто го нема, пишуваат од „Дојче веле“. фотоизвор: Reuters/ O.

Укинати вонредните мерки за намалување на аерозагадувањето

Сител - 11.01.2018

Вонредните мерки и интервентните препораки за намалување на загадувањето на воздухот денеска престануваат да важат. Тие беа активирани на 8 јануари поради зголемените концентрации на ПM 10 честички во воздухот.

Алармантни податоци - 10 од 11 дена од 2018 биле со трипати над дозволените пм 10 честици во воздухот

Сител - 11.01.2018

Секој ден од почетокот на годинава, жителите на Скопје дишеле загаден воздух.. Ова го покажува анализата на Министерството за животна средина. Континуираната 10-ет дневна загаденост е скоро една третина од предвидените 35 дена за цела година.

Кичево меѓу лидерите по загадувањето на воздухот во земјава...

Н.Македонија - 11.01.2018

Кичево меѓу лидерите по загадувањето на воздухот во земјава Од поодамна е познато дека Кичево е еден од најзагадените градови во земјава, а тоа го потврдуваат и бројките од мерењата вршени секојдневно оваа есен и зима.

Што го загадува Скопје и кои мерки треба итно да се преземат

Либертас - 11.01.2018

Што го загадува Скопје и кои мерки треба итно да се преземат: извор: ...

Струмица: Мерната станица на пробна работа, а „експлодира“!

Слободен Печат - 11.01.2018

Според графиконот на Министерството за животна средина, Струмица е најзагадена во ноќните часови, кога концентрацијата на ПМ 10 честичките достигнува и 15 пати повеќе од дозволеното. „Мерната станица за загадување на воздухот во моментот е во пробна ...

Прекинуваат мерките против загадување на воздухот

Бизнис Инфо - 11.01.2018

Фото: Pixabay Согласно податоците од ДАМСКВ (Државен автоматски мониторинг систем за квалитет на воздух) на ден 09.01.2018, среднодневните концентрации на РМ10 честички се под дефинираниот праг за алармирање, стои во владиното соопштение.

Десет дена возухот бил со ПМ 10 три пати над дозволеното

Фактор - 11.01.2018

Oд почетокот на 2018 годинава, жителите на Скопје секој ден дишеле загаден воздух. Од 11 дена во оваа година 10 биле со ПМ 10 честитки над дозволеното и тоа три пати. Освен во Скопје во новата година загаден воздух дишеле и граѓаните на Битола, ...

Иван Исцелител со решение за загадувањето во Скопје

Exclusive.mk - 11.01.2018

Иван Исцелител како стручно лице кое не има просветлено и спасено, не само нас, туку целото човештво од ризични ситуации, овојпат реши да ни ја каже тајната како да го „снема“ загадувањето во Скопје.

И Иван Исцелител има што да каже за загадувањето во Македонија

Сител - 12.01.2018

И Иван Исцелител има што да каже за загадувањето во Македониија. „На пример во Европа секој ден ги перат со вода сите улици и немат пием 10 честички. Кај нас има кал и прашина на асфалтот и кога коли поминуваат ја креваат прасуната и калта во ...

Укинати вонредните мерки за намалување на аерозагадувањето

Алсат-М - 11.01.2018

Вонредните мерки и интервентните препораки за намалување на загадувањето на воздухот денеска престануваат да важат. Тие беа активирани на 8 јануари поради зголемените концентрации на ПM 10 честички во воздухот.

Десет од 11 дена од 2018. биле со три пати над дозволените пм 10 честици во воздухот

Press24 - 11.01.2018

Секој ден од почетокот на годинава, жителите на Скопје дишеле загаден воздух. Ова го покажува анализата на Министерството за животна средина, а мерењата утврдиле дека загаденоста со ПМ 10 е три пати поголема од предвидената па Министерството за ...

Укинати вонредните мерки за намалување на аерозагадувањето

Пулс24 - 11.01.2018

Вонредните мерки и интервентните препораки за намалување на загадувањето на воздухот денеска престануваат да важат. Тие беа активирани на 8 јануари поради зголемените концентрации на ПM 10 честички во воздухот.

Секој ден од почетокот на годинава, жителите на Скопје дишеле загаден воздух

Скопје инфо - 12.01.2018

Секој ден од почетокот на годинава, жителите на Скопје дишеле загаден воздух. Ова го покажува анализата на Министерството за животна средина. Континуираната 10-ет дневна загаденост е скоро една третина од предвидените 35 дена за цела година.

Укинати вонредните мерки за намалување на аерозагадувањето

Популарно - 11.01.2018

Вонредните мерки и интервентните препораки за намалување на загадувањето на воздухот денеска престануваат да важат. Тие беа активирани на 8 јануари поради зголемените концентрации на ПM 10 честички во воздухот.

Укинати вонредните мерки за намалување на аерозагадувањето

Нетпрес - 11.01.2018

Вонредните мерки и интервентните препораки за намалување на загадувањето на воздухот денеска престануваат да важат. Тие беа активирани на 8 јануари поради зголемените концентрации на ПM 10 честички во воздухот.

Укинати вонредните мерки за намалување на аерозагадувањето

Идивиди - 11.01.2018

Вонредните мерки и интервентните препораки за намалување на загадувањето на воздухот денеска престануваат да важат. Тие беа активирани на 8 јануари поради зголемените концентрации на ПM 10 честички во воздухот.

Укинати вонредните мерки за намалување на аерозагадувањето

Стандард - 11.01.2018

Вонредните мерки и интервентните препораки за намалување на загадувањето на воздухот денеска престануваат да важат. Тие беа активирани на 8 јануари поради зголемените концентрации на ПM 10 честички во воздухот.

По три дена откако беа воведени, мерките против загадувањето од денеска се укинати

Точка - 11.01.2018

Од денеска престануваат да важат мерките против загадувањето во Скопје. Ваквата одлука е донесена откако вчера среднодневните концентрации на ПМ10 честичките беа под дозволената граница, односно само 1 мерна станица покажала поголемо загадување од ...

Укинати вонредните мерки за намалување на аерозагадувањето

CivilMedia - 11.01.2018

Вонредните мерки и интервентните препораки за намалување на загадувањето на воздухот денеска престануваат да важат. Тие беа активирани на 8 јануари поради зголемените концентрации на ПM 10 честички во воздухот.

Укинати вонредните мерки за намалување на загадувањето

24 Вести - 11.01.2018

Вонредните мерки и интервентните препораки за намалување на загадувањето на воздухот од денеска престануваат да важат. Тие беа активирани на 8 јануари поради зголемените концентрации на ПМ 10 честички во воздухот.

Укинати вонредните мерки за намалување на аерозагадувањето

Телма - 11.01.2018

Вонредните мерки и интервентните препораки за намалување на загадувањето на воздухот денеска престануваат да важат. Тие беа активирани на 8 јануари поради зголемените концентрации на ПM 10 честички во воздухот.