TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јункер: ЕУ и Западен Балкан имаат заедничка иднина

Телма - 13.03.2018

Нема точни датуми кога земјите од Западен Балкан ќе се приклучат кон ЕУ, изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер пред Европскиот парламент во Стразбур. – Пред две недели го посетив регионот. Бев погоден од страста за ЕУ.

Јункер: Западен Балкан повеќе се гледа во ЕУ отколку ЕУ самата себе

Локално - 13.03.2018

Претседатедателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер денеска во Стразбур рече дека земјите на Западен Балкан повеќе се гледаат како ЕУ отколку нејзините членки. Тој нагласи дека секој партнер од регионот мора да го продолжи својот реформски пат, ...

Донаторите и земјите од Западен Балкан на координација во Брисел

Нова ТВ - 13.03.2018

Координација на донаторите за Западен Балкан се одржува денеска во Брисел под покривителство на Регионалниот совет за соработка (РСС), на која се присутни сите поважни учесници во економскиот развој на регионот, вклучувајќи ги и претставниците на ...

[Став] Зошто не ми се допаѓа терминот „Западен Балкан“

Радио МОФ - 12.03.2018

Пишува: Кристијан Фидановски Етикетата „Западен Балкан“ веќе петнаесет години ги продлабочува стереотипите за балканската заостанатост и за балканскиот идентитет како „недооформен“ западен идентитет, ги врти државите од (Западниот) Балкан една ...

Јункер: ЕУ и Западен Балкан имаат заедничка иднина

+инфо - 13.03.2018

Нема точни датуми кога земјите од Западен Балкан ќе се приклучат кон ЕУ, изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер пред Европскиот парламент во Стразбур. – Пред две недели го посетив регионот. Бев погоден од страста за ЕУ.

Јункер: Западен Балкан повеќе се гледа во ЕУ, отколку нејзините членки

Канал5 - 13.03.2018

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер денеска во Стразбур изјави дека земјите на Западен Балкан повеќе се гледаат во ЕУ, отколку нејзините членки. Тој нагласи дека секој партнер од регионот мора да го продолжи својот реформски пат, ...

Донаторите и земјите од Западен Балкан се координираат во Брисел

Либертас - 13.03.2018

Координација на донаторите за Западен Балкан се одржува денеска во Брисел под покривителство на Регионалниот совет за соработка (РСС), на која се собрани сите поважни учесници во еконосмкиот развој на регионот, вклучувајќи ги и претставниците на ...

Зошто не ми се допаѓа терминот „Западен Балкан“

МКД - 13.03.2018

(Западен) Балкан = „недооформен“ Запад Етикетата „Западен Балкан“ веќе петнаесет години ги продлабочува стереотипите за балканската заостанатост и за балканскиот идентитет како „недооформен“ западен идентитет, ги врти државите од (Западниот) Балкан ...

Јункер: ЕУ и Западен Балкан имаат заедничка иднина

А1 On - 13.03.2018

Нема точни датуми кога земјите од Западен Балкан ќе се приклучат кон ЕУ, изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер пред Европскиот парламент во Стразбур. – Пред две недели го посетив регионот. Бев погоден од страста за ЕУ.

Донаторите и земјите од Западен Балкан се координираат во Брисел

Мета - 13.03.2018

Координација на донаторите за Западен Балкан се одржува денеска во Брисел под покривителство на Регионалниот совет за соработка (РСС), на која се собрани сите поважни учесници во економскиот развој на регионот, вклучувајќи ги и претставниците на ...

Јункер: ЕУ и Западен Балкан имаат заедничка иднина

Орбис - 13.03.2018

Нема точни датуми кога земјите од Западен Балкан ќе се приклучат кон ЕУ, изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер пред Европскиот парламент во Стразбур. – Пред две недели го посетив регионот. Бев погоден од страста за ЕУ.

Донаторите и земјите од Западен Балкан се координираат во Брисел

Слободен Печат - 13.03.2018

Координација на донаторите за Западен Балкан се одржува денеска во Брисел под покривителство на Регионалниот совет за соработка (РСС), на која се собрани сите поважни учесници во еконосмкиот развој на регионот, вклучувајќи ги и претставниците на ...

Јункер: ЕУ и Западен Балкан имаат заедничка иднина

Стандард - 13.03.2018

Нема точни датуми кога земјите од Западен Балкан ќе се приклучат кон ЕУ, изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер пред Европскиот парламент во Стразбур. – Пред две недели го посетив регионот. Бев погоден од страста за ЕУ.

Донаторите и земјите од Западен Балкан се координираат во Брисел

Фактор - 13.03.2018

Координација на донаторите за Западен Балкан се одржува денеска во Брисел под покривителство на Регионалниот совет за соработка (РСС), на која се собрани сите поважни учесници во еконосмкиот развој на регионот, вклучувајќи ги и претставниците на ...

Јункер: ЕУ и Западен Балкан имаат заедничка иднина

Слободен Печат - 13.03.2018

Нема точни датуми кога земјите од Западен Балкан ќе се приклучат кон ЕУ, изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер пред Европскиот парламент во Стразбур. – Пред две недели го посетив регионот. Бев погоден од страста за ЕУ.

Донаторите и земјите од Западен Балкан се координираат во Брисел

Локално - 13.03.2018

Координација на донаторите за Западен Балкан се одржува денеска во Брисел под покривителство на Регионалниот совет за соработка (РСС), на која се собрани сите поважни учесници во економскиот развој на регионот, вклучувајќи ги и претставниците на ...

Јункер: ЕУ и Западен Балкан имаат заедничка иднина

Независен - 13.03.2018

Нема точни датуми кога земјите од Западен Балкан ќе се приклучат кон ЕУ, изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер пред Европскиот парламент во Стразбур. - Пред две недели го посетив регионот. Бев погоден од страста за ЕУ.

Јункер: ЕУ и Западен Балкан имаат заедничка иднина

Алфа - 13.03.2018

Нема точни датуми кога земјите од Западен Балкан ќе се приклучат кон ЕУ, изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер пред Европскиот парламент во Стразбур. Нема точни датуми кога земјите од Западен Балкан ќе се приклучат кон ЕУ, ...

Јункер: ЕУ и Западен Балкан имаат заедничка иднина

ТВ21 - 13.03.2018

Нема точни датуми кога земјите од Западен Балкан ќе се приклучат кон ЕУ, изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер пред Европскиот парламент во Стразбур. – Пред две недели го посетив регионот. Бев погоден од страста за ЕУ.

Јункер: ЕУ и Западен Балкан имаат заедничка иднина

Press24 - 13.03.2018

Нема точни датуми кога земјите од Западен Балкан ќе се приклучат кон ЕУ, изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер пред Европскиот парламент во Стразбур. - Пред две недели го посетив регионот. Бев погоден од страста за ЕУ.

Јункер: ЕУ и Западен Балкан имаат заедничка иднина

Либертас - 13.03.2018

Нема точни датуми кога земјите од Западен Балкан ќе се приклучат кон ЕУ, изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер пред Европскиот парламент во Стразбур. – Пред две недели го посетив регионот. Бев погоден од страста за ЕУ.

Јункер: ЕУ и Западен Балкан имаат заедничка иднина...

Н.Македонија - 13.03.2018

Јункер: ЕУ и Западен Балкан имаат заедничка иднина Нема точни датуми кога земјите од Западен Балкан ќе се приклучат кон ЕУ, изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер пред Европскиот парламент во Стразбур.