TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Буџетот за 2018: ВМРО-ДПМНЕ за дното, СДСМ за криминалите

Независен - 19.07.2019

Ова треба да ви биде завршна сметка за освестување, ѝ порача опозицијата на власта на комисиската расправа за завршната сметка на Буџетот за 2018. Не можете да се соочите со историски најниската невработеност од 17,8 отсто и со нерасчистени ...

Елези за завршната сметка 2018: Приходите повисоки од лани, буџетскиот дефицит понизок

Макфакс - 18.07.2019

Реализираните приходи во државниот буџет во 2018 година се за 8,8 милијарди денари повисоки во однос на претходната 2017 година или за 5% повисоки, додека буџетскиот дефицит е помал од проектираниот и изнесува 1,8% од БДП, рече на комисиската ...

„Мој ДДВ“ неопходна реформа, Елези: „Има доволно средства во буџетот“

ТВ21 - 17.07.2019

Мој ДДВ е неопходна реформа заради забелешките во извештајот за 2017 од ЕК во кој земјава е претставена како некооперативна од аспект на даночните прашања, дека постои злоупотреба на даноците, и поради жалбите од Стопанската комора за неформално ...

Ребалансот на буџетот, најдоцна до октомври

Мета - 17.07.2019

Ребалансот на буџетот ќе се оствари најдоцна до октомври, изјави денеска заменик-министерката за финансии Ширет Елези. Таа додаде дека службите се во подготовка на анализа на реализацијата на сите проекти без разлика дали се тековни или капитални во ...

Ребаланс на буџетот во септември или октомври

Курир - 17.07.2019

Наплатата на даноците и општите приходи во првата половина од годинава е зголемена за 6,6 отсто, но сепак се планира ребаланс на Буџетот во септември или октомври, изјави денеска заменик-министерката за финансии Ширет Елези.

Елези за Завршната сметка 2018: Приходите повисоки од лани, буџетскиот дефицит понизок

MakPress - 18.07.2019

Реализираните приходи во државниот буџет во 2018 година се за 8,8 милијарди денари повисоки во однос на претходната 2017 година или за 5% повисоки, додека буџетскиот дефицит е помал од проектираниот и изнесува 1,8% од БДП, рече на комисиската ...

Елези: Буџетот има добра реализација, но сепак ќе има ребаланс во септември или октомври

CivilMedia - 17.07.2019

Наплатата на даноците и општите приходи во првата половина од годинава е зголемена за 6,6 отсто, но сепак се планира ребаланс на Буџетот во септември или октомври, изјави денеска заменик-министерката за финансии Ширет Елези.

Елези: Приходите повисоки од лани, буџетскиот дефицит понизок

Слободен Печат - 18.07.2019

Заменик министерката рече дека реализацијата на приходите во 2018 година била во согласност со очекувањата, додека расходите се извршувале редовно и навремено. Реализираните приходи во државниот буџет во 2018 година се за 8,8 милијарди денари ...

Елези: Буџетот има добра реализација, но сепак ќе има ребаланс во септември или октомври

Либертас - 17.07.2019

Наплатата на даноците и општите приходи во првата половина од годинава е зголемена за 6,6 отсто, но сепак се планира ребаланс на Буџетот во септември или октомври, изјави денеска заменик-министерката за финансии Ширет Елези.

Елези: Приходите повисоки од лани, буџетскиот дефицит понизок

+инфо - 18.07.2019

Реализираните приходи во државниот буџет во 2018 година се за 8,8 милијарди денари повисоки во однос на претходната 2017 година или за 5 отсто повисоки, додека буџетскиот дефицит е помал од проектираниот и изнесува 1,8 отсто од БДП, рече на ...

Ребалансот на буџетот се подготвува, зборот на Заев ќе е последен

Фактор - 18.07.2019

Капиталните инвестиции потфрлија, но заменикот министер за финансии вели дека со буџетот засега се е сјајно. Ширет Елези сепак рече дека се подготвува ребаланс на буџетот, промени за кои последен ќе е зборот на премиерот Зоран Заев кој сега ја врши ...

Државните приходи повисоки од лани, буџетскиот дефицит понизок

Бизнис Инфо - 18.07.2019

Реализираните приходи во државниот буџет во 2018 година се за 8,8 милијарди денари повисоки во однос на претходната 2017 година или за 5% повисоки, додека буџетскиот дефицит е помал од проектираниот и изнесува 1,8% од БДП, рече на комисиската ...

Елези за Завршната сметка 2018: Приходите повисоки од лани, буџетскиот дефицит понизок

Вечер - 18.07.2019

Реализираните приходи во државниот буџет во 2018 година се за 8,8 милијарди денари повисоки во однос на претходната 2017 година или за 5% повисоки, додека буџетскиот дефицит е помал од проектираниот и изнесува 1,8% од БДП, рече на комисиската ...

Елези за завршната сметка 2018: Приходите повисоки од лани, буџетскиот дефицит понизок

Точка - 18.07.2019

Реализираните приходи во државниот буџет во 2018 година се за 8,8 милијарди денари повисоки во однос на претходната 2017 година или за 5% повисоки, додека буџетскиот дефицит е помал од проектираниот и изнесува 1,8% од БДП, рече на комисиската ...

Завршната сметка за 2018 во Собранието: За власта очекувањата реализирани, за опозицијата финансиски една од најлошите ...

Локално - 18.07.2019

Приходите во минатата година во Буџетот се реализирани во согласност со очекувањата. Расходите се извршувале редовно и навремено, а дефицит бил помал од проектираниот и изнесува 1,8 отсто од БДП, изјави заменик-министерката за финансии Ширет Елези, ...

Завршната сметка за 2018 во Собранието: За власта очекувањата реализирани, за опозицијата финансиски една од најлошите ...

MTM - 18.07.2019

Приходите во минатата година во Буџетот се реализирани во согласност со очекувањата. Расходите се извршувале редовно и навремено, а дефицит бил помал од проектираниот и изнесува 1,8 отсто од БДП, изјави заменик-министерката за финансии Ширет Елези, ...

Завршната сметка за 2018 во Собранието: За власта очекувањата реализирани, за опозицијата финансиски една од најлошите ...

Press24 - 18.07.2019

Приходите во минатата година во Буџетот се реализирани во согласност со очекувањата. Расходите се извршувале редовно и навремено, а дефицит бил помал од проектираниот и изнесува 1,8 отсто од БДП, изјави заменик-министерката за финансии Ширет Елези, ...

Завршната сметка за 2018 во Собранието: За власта очекувањата реализирани, за опозицијата финансиски една од најлошите ...

1tv - 18.07.2019

Приходите во минатата година во Буџетот се реализирани во согласност со очекувањата. Расходите се извршувале редовно и навремено, а дефицит бил помал од проектираниот и изнесува 1,8 отсто од БДП, изјави заменик-министерката за финансии Ширет Елези, ...

Завршната сметка на Буџетот за 2018 година во Собранието

+инфо - 18.07.2019

Приходите во минатата година во Буџетот се реализирани во согласност со очекувањата. Расходите се извршувале редовно и навремено, а дефицит бил помал од проектираниот и изнесува 1,8 отсто од БДП, изјави заменик-министерката за финансии Ширет Елези, ...

Завршната сметка на Буџетот за 2018 година во Собранието

Слободен Печат - 18.07.2019

Елези посочи дека финансирањето на буџетскиот дефицит во 2018 година се реализирало согласно со целите за прудентно управување со јавниот долг, односно со најнизок можен трошок и развој на ефикасен домашен финансиски пазар.

За власта приходите во буџетот реализирани, за опозицијата ветувањата се неостварени

Р.С.Европа - 18.07.2019

Заменик-министерката за финансии Ширет Елези, образложувајќи ја Завршната семетка на Буџетот за 2018 година што денеска беше на дневен ред на собраниската Комисија за финансирање и буџет изјави дека приходите во минатата година во Буџетот се ...

Завршната сметка за 2018 во Собранието: За власта очекувањата реализирани, за опозицијата финансиски една од најлошите ...

Канал5 - 18.07.2019

Приходите во минатата година во Буџетот се реализирани во согласност со очекувањата. Расходите се извршувале редовно и навремено, а дефицит бил помал од проектираниот и изнесува 1,8 отсто од БДП.

ЕЛЕЗИ ВО СОБРАНИЕТО: Наплата на даночните приходи со 99 отсто

Денешен - 18.07.2019

Приходите во минатата година во Буџетот се реализирани во согласност со очекувањата. Расходите се извршувале редовно и навремено, а дефицит бил помал од проектираниот и изнесува 1,8 отсто од БДП, изјави заменик-министерката за финансии Ширет Елези, ...

Завршната сметка за 2018 во Собранието: Опозицијата обвини дека власта ништо не остварила

PressingTV - 18.07.2019

Жестоки критики од опозицијата на дебатата по однос на завршната сметка за 2018 во Собранието .За нив, 2018 година е една од најлошите години финансиски, со неостварени ветувања и потфрлања кај капиталните инвестиции.

Завршната сметка на буџетот во Собрание: За опозицијата најлоша за власта најдобра година

MakPress - 18.07.2019

Приходите во минатата година во Буџетот се реализирани во согласност со очекувањата. Расходите се извршувале редовно и навремено, а дефицит бил помал од проектираниот и изнесува 1,8 отсто од БДП, изјави заменик-министерката за финансии Ширет Елези, ...