TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

РАДИКАЛНИ ПРОМЕНИ: Volkswagen се заблагодари на Матијас Милер и именуваше нов шеф

Високи Октани - 16.04.2018

Во соопштението на надзорниот одбор се наведува дека одлуката за заминувањето на Милер е „донесена заеднички“ и дека стапува на сила веднаш Новиот директор на VW групацијата е Херберт Дис, досегашниот прв човек на брендот Volkswagen.

Амбициозен и гладен за моќ – Кој е новиот шеф на Volkswagen?

Кајгана - 15.04.2018

Херберт Дис стигна до позиција на еден од највлијателните луѓе во светската автомобилска индустрија стигна преку Bosch и BMW. Надзорниот одбор на Volkswagen пред неколку дена го назначи Дис за извршен директор на групацијата.

Херберт Дис на чело на Volkswagen групата

Орбис - 14.04.2018

Херберт Дис, досегашниот шеф на марката Volkswagen, е именуван за извршен директор на целата Volkswagen група. Тој на чело на компанијата застанува место Матијас Милер, кој за прв човек на VW беше именуван во 2015 година среде скандалот со ...