TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уништена спомен-плочата за убиените бранители кај Вејце, првиот вицепремиер Груби не ја заштити

Сакам да кажам - 14.05.2021

Не поминаа ни две недели, а спомен-плочата поставена на местото на убиството на 8-те бранители кај тетовското село Вејце, е отстранета и најверојатно уништена. На местото на убиството на 28 април 2001 за време на воениот конфликт, сега се наоѓаат ...

Спомен плочата поставена кај тетовско Вејце, одборот на бранители ја најде скршена и фрлена во бездна

ММС - 14.05.2021

Оттаму истакнаа дека со сквернавање на спомен плочи, не се гради едно општество за сите. -Точно е тоа дека јас го повикав вицепремиерот Артан Груби да овој пат смогне сили, не за да помогне да имаме соживот, затоа што соживот ние имаме, туку да ...

Оштетени и уништени плочите за убиените бранители кај Вејце, поставувањето на спомен обележјата не е политика, туку ...

Слободен Печат - 14.05.2021

Оштетени и уништени се двете плочи поставени за убиените осум припадници на Армијата и полицијата кај Вејце кои беа поставени на 28 април по повод 20 години од масакрот извршен на тоа место.

Одбор на бранители: Со сквернавење на спомен плочи не се гради едно општество за сите

Frontline - 14.05.2021

Плочата поставена на 28 април кај тетовското село Вејце во спомен на осуммината загинати припадници на безбедносните сили, што загинаа во воениот конфликт во 2001 година, денеска претседателот на Одборот на бранители, Марин Најдов, ја затече ...

Уништени спомен-плочите за убиените бранители кај Вејце

Локално - 14.05.2021

Оштетени и уништени се двете плочи поставени за убиените осум припадници на Армијата и полицијата кај Вејце кои беа поставени на 28 април по повод 20 години од масакрот извршен на тоа место.

Уништена спомен плочата за убиените бранители кај Вејце

Курир - 14.05.2021

Не поминаа ни две недели, а спомен-плочата поставена на местото на убиството на 8-те бранители кај тетовското село Вејце, е отстранета и најверојатно уништена. На местото на убиството на 28 април 2001 за време на воениот конфликт, сега се наоѓаат ...

Оштетени и уништени спомен плочите за убиените бранители кај Вејце

Опсервер - 14.05.2021

Оштетени и уништени се двете плочи поставени за убиените осум припадници на Армијата и полицијата кај Вејце кои беа поставени на 28 април по повод 20 години од масакрот извршен на тоа место.

Оштетени и уништени спомен плочите за убиените бранители кај Вејце

Канал5 - 14.05.2021

Оштетени и уништени се двете плочи поставени за убиените осум припадници на Армијата и полицијата кај Вејце кои беа поставени на 28 април по повод 20 години од масакрот извршен на тоа место.

Искршени спомен плочите за убиените бранители кај Вејце | ФОТО

Сител - 14.05.2021

Оштетени и уништени се двете плочи поставени за убиените осум припадници на Армијата и полицијата кај Вејце кои беа поставени на 28 април по повод 20 години од масакрот извршен на тоа место.

Искрешени и уништени спомен плочите за загинатите бранители кај Вејце

Република - 14.05.2021

Оштетени и уништени се двете плочи поставени за убиените осум припадници на Армијата и полицијата кај Вејце кои беа поставени на 28 април по повод 20 години од масакрот извршен на тоа место.

Оштетени и уништени спомен плочите за убиените бранители кај Вејце

Либертас - 14.05.2021

Оштетени и уништени се двете плочи поставени за убиените осум припадници на Армијата и полицијата кај Вејце кои беа поставени на 28 април по повод 20 години од масакрот извршен на тоа место.

Искршени спомен плочите за убиените бранители кај Вејце

Lider - 14.05.2021

Оштетени и уништени се двете плочи поставени за убиените осум припадници на Армијата и полицијата кај Вејце кои беа поставени на 28 април по повод 20 години од масакрот извршен на тоа место, констатирал денеска претседателот на Одборот на бранители ...

ВАНДАЛИЗАМ: Уништени се двете неодамна поставени спомен- плочи на загинатите македонски бранители кај тетовско Вејце

Денешен - 14.05.2021

Оштетени и уништени се двете плочи поставени за убиените осум припадници на Армијата и полицијата кај Вејце кои беа поставени на 28 април по повод 20 години од масакрот извршен на тоа место.

Искрешени и уништени спомен плочите за загинатите бранители кај Вејце

Скопје инфо - 14.05.2021

Оштетени и уништени се двете плочи поставени за убиените осум припадници на Армијата и полицијата кај Вејце кои беа поставени на 28 април по повод 20 години од масакрот извршен на тоа место.

Вандализам: Оштетени и уништени спомен плочите за убиените бранители кај Вејце

Скопско Ехо - 14.05.2021

Д ве плочи со имињата на осумтте загинати бранители кај Вејце се уништени од се уште непознати сторители. Пригодните табли во знак на сеќавање на свирепото убиство на припадници на Армијата и на полицијата беа поставен на 28 април по повод 20 години ...

Оштетени и уништени спомен-плочите за убиените бранители кај Вејце

MakPress - 14.05.2021

Оштетени и уништени се двете плочи поставени за убиените осум припадници на Армијата и полицијата кај Вејце кои беа поставени на 28 април по повод 20 години од масакрот извршен на тоа место.

Осквернавени спомен плочите на бранителите во Вејце

+инфо - 14.05.2021

Едната од плочите ја нема, а втората е оштетена, информираа од Одборот на бранители. Двете спомен плочи со имињата на осумтте загинати бранители кај Вејце се уништени од сѐ уште непознати сторители.

Осквернавени спомен плочите на бранителите во Вејце

Нетпрес - 14.05.2021

Двете спомен плочи со имињата на осумтте загинати бранители кај Вејце се уништени од сѐ уште непознати сторители. За ова денеска информира п ретседателот на Одборот на бранители на Тетово Марин Најдов, кој како што рече, бил на местото и утврдил ...

Оштетени и уништени спомен плочите за убиените бранители кај Вејце

еМагазин - 14.05.2021

Оштетени и уништени се двете плочи поставени за убиените осум припадници на Армијата и полицијата кај Вејце кои беа поставени на 28 април по повод 20 години од масакрот извршен на тоа место.

Осквернавени спомен плочите на бранителите во Вејце

Press24 - 14.05.2021

Двете спомен плочи со имињата на осумтте загинати бранители кај Вејце се уништени од сѐ уште непознати сторители. За ова денеска информира п ретседателот на Одборот на бранители на Тетово Марин Најдов, кој како што рече, бил на местото и утврдил ...