TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сателит сними светлосни експлозии во атмосфера

Независен - 12.02.2019

Ултравиолетовиот телескоп поставен 2016 година на рускиот сателит „Ломоносов“ забележа силни светлосни „експлозии3 во земјината атмосфера чија природа не е објаснета, вели директорот на Институтот за истражување на нуклеарна физика на московскиот ...

Руски сателит забележа нов физички феномен во атмосферата на Земјата

Кајгана - 12.02.2019

Ултравиолетен телескоп поставен во 2016 година на рускиот сателит Ломоносов забележа силни светлосни експлозии во атмосферата на Земјата. Руските научници сè уште немаат објаснување за природата на овие експлозии.

Руски сателит забележа таинствени светлосни „експлозии“ во Земјината атмосфера

Руска реч - 11.02.2019

Телескопот кој гледа ултравиолетова светлина, лансиран во орбитата 2016 година на рускиот сателит „Ломоносов“, забележа во Земјината атмосфера силни светлосни „експлозии“ од непознато потекло, изјави Михаил Панасјук, директор на Научноистражувачкиот ...

Руски сателит забележа необична физичка појава

Кумановски м. - 11.02.2019

Ултравиолетов телескоп поставен во 2016 година на рускиот сателит „Ломоносов“ во атмосферата на Земјата забележал силни светлосни „експлозии“ чија природа се уште не е објаснета, изјавил директорот на Институто за истражување на нуклеарна физика при ...

Сателит сними светлосни експлозии во Земјината атмосфера

USB - 12.02.2019

Ултравиолетен телескоп поставен во 2016 година на рускиот сателит Ломоносов забележа силни светлосни експлозии во атмосферата на Земјата. Руските научници сè уште немаат објаснување за природата на овие експлозии.