TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Долетаа фламингата, наскоро од Лондон се очекуваат пингвините

Вечер - 09.04.2020

Во скопската Зоолошка градина пристигнаа млади 15 птици од родот фламинго. Од ЗОО информираат дека во моментов птиците се чуваат во специјални услови, а јавноста ќе може да ги види онлајн кога ќе биде комплетно подготвено нивното живеалиште.

15 фламинга пристигнаа во ЗОО Скопје

Република - 08.04.2020

15 фламинга пристигнаа во Зоолошката градина во Скопје. Фламингата се млади, на возраст кога ја немаат достигнато розовата боја, специфична за карипски фламинга. Преку исхрана со специјален вид на црвени ракчиња, во наредните години тие полека го ...

15 фламинга пристигнаа во ЗОО Скопје, се очекуваат и африканските пингвини!

Фокус - 08.04.2020

Зоолошката градина во Скопје ги доби првите фламинга. Станува збор за 15 птици, помлади од една година, кои моментално се чувани во специјални услови, во дел наменет за нив, а граѓаните ќе може да ги видат со вклучување во живо, кога целосно ќе биде ...

Фламингата се новите жители во ЗОО во Скопје

24Инфо - 09.04.2020

Зоолошка градина во Скопје има нови жители. Тоа се 15 млади птици од родот фламинго. Од ЗОО информираат дека во моментов птиците се чуваат во специјални услови, а јавноста ќе може да ги види кога ќе биде комплетно подготвено нивното живеалиште.

Пристигнаа фламингата, наскоро доаѓаат и пингвините во ЗОО Скопје

Локално - 09.04.2020

Зоолошка градина во Скопје доби 15 млади птици од родот фламинго. Од ЗОО информираат дека во моментов птиците се чуваат во специјални услови, а јавноста ќе може да ги види кога ќе биде комплетно подготвено нивното живеалиште.

Во скопската Зоолошка долетаа 15 фламинга

+инфо - 09.04.2020

Зоолошка градина во Скопје доби 15 млади птици од родот фламинго. Во моментов птиците се чуваат во специјални услови, а јавноста ќе може да ги види кога ќе биде комплетно подготвено нивното живеалиште.