TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Меџити го разреши од раководител на кардиохирургија д-р Јовев кој ја водеше првата трансплантација на срце, рече не ...

Сакам да кажам - 05.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши директорот на Клиниката за кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев, кардиохирург кој го предводеше тимот кој ја изврши првата трансплантација на срце во државата.

Телма дознава: Разрешен директорот на државна кардиохирургија

Телма - 05.06.2023

Телма неофицијално дознава дека министерот за здравство Фатмир Меџити потпишал решение за смена на директорот на Универзитетската клиника за кардиохирургија проф. д-р Сашко Јовев и на негово место планирал да го постави Ваљон Асани, интервентен ...

Разрешен е проф. д-р Сашко Јовев, кој ги предводеше тимовите за трансплантација на срце, директор ќе биде лекар од ...

МКД - 05.06.2023

Проф. д-р Сашо Јовев, кардихирург од светски глас, познат по тоа што го предводеше тимот што ги изврши првите трансплантации на срце во Македонија, е разрешен од функцијата директор на Државна кардиохирургија.

Разрешен е проф. д-р Сашко Јовев, кој ги предводеше тимовите за трансплантација на срце, директор ќе биде лекар од ...

Курир - 05.06.2023

Проф. д-р Сашо Јовев, кардихирург од светски глас, познат по тоа што го предводеше тимот што ги изврши првите трансплантации на срце во Македонија, е разрешен од функцијата директор на Државна кардиохирургија.