TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вжештена планета: јуни 2024 година најтопол откога се следат температурите

Макфакс - 08.07.2024

Јуни 2024 година е најтоплиот јуни откога се регистрирани мерењата на глобалната температура. Со просечна температура на воздухот од 16,66 степени, тој беше 0,67 степени потопол од просекот за периодот од 1991 до 2020 година и 0,14 степени потопол ...

Температурните рекорди паѓаат: Јуни 2024 година уште потопол од 2023 година

Алсат-М - 08.07.2024

Поради емисијата на стакленички гасови од активноста на човекот, температурните рекорди на глобално ниво се менуваат повеќе од една година: јуни 2024 година стана најтоплиот јуни досега забележан и го собори рекордот од 2023 година, пишува „France ...

Температурите во светот во текот на претходните 12 месеци се над просекот. „Ова воопшто не е добра вест“, загрижени се ...

Локално - 08.07.2024

Светот се „пече“ 12 последователни месеци на температури кои се за 1,5 степени повисоки од просекот пред ерата на фосилните горива, покажаа најновите податоци. Температурите помеѓу јули 2023 и јуни 2024 година биле највисоки досега, откриле ...

Јуни 2024 година постави нови температурни рекорди, загрижувачки знаци за климатските промени

Бизнис Вести - 08.07.2024

Поради емисијата на стакленички гасови добиени од човековите активности, нови температурните рекорди на светско ниво се поставуваат повеќе од година дена: јуни 2024 година стана најтопол јуни некогаш измерен и го собори рекордот од 2023 ...

Јуни 2024 година постави нови температурни рекорди, загрижувачки знаци за климатските промени

Независен - 08.07.2024

Поради емисијата на стакленички гасови добиени од човековите активности, нови температурните рекорди на светско ниво се поставуваат повеќе од година дена: јуни 2024 година стана најтопол јуни некогаш измерен и го собори рекордот од 2023 ...

Јуни 2024 година постави нови температурни рекорди, загрижувачки знаци за климатските промени

365 - 08.07.2024

Поради емисијата на стакленички гасови добиени од човековите активности, нови температурните рекорди на светско ниво се поставуваат повеќе од година дена: јуни 2024 година стана најтопол јуни некогаш измерен и го собори рекордот од 2023 ...

Јуни постави нови температурни рекорди, загрижувачки знаци за климатските промени

ММС - 08.07.2024

Поради емисијата на стакленички гасови добиени од човековите активности, нови температурните рекорди на светско ниво се поставуваат повеќе од година дена: јуни 2024 година стана најтопол јуни некогаш измерен и го собори рекордот од 2023 ...

ГОДИНАВА ПОЖЕШКА ОД ЛАНСКАТА: Јуни 2024 е 13-ти последователен месец со рекордно висока просечна температура на светско ...

Денешен - 08.07.2024

Поради емисијата на стакленички гасови добиени од човековите активности, нови температурните рекорди на светско ниво се поставуваат повеќе од година дена: јуни 2024 година стана најтопол јуни некогаш измерен и го собори рекордот од 2023 ...

Јуни 2024 година постави нови температурни рекорди, загрижувачки знаци за климатските промени

Бриф - 08.07.2024

Поради емисијата на стакленички гасови добиени од човековите активности, нови температурните рекорди на светско ниво се поставуваат повеќе од година дена: јуни 2024 година стана најтопол јуни некогаш измерен и го собори рекордот од 2023 ...

Јуни 2024 година постави нови температурни рекорди, загрижувачки знаци за климатските промени

Агротим - 08.07.2024

Поради емисијата на стакленички гасови добиени од човековите активности, нови температурните рекорди на светско ниво се поставуваат повеќе од година дена: јуни 2024 година стана најтопол јуни некогаш измерен и го собори рекордот од 2023 ...

Минатиот јуни бил најтоплиот досега

Слободен Печат - 08.07.2024

Поради емисијата на стакленички гасови добиени од човековите активности, нови температурните рекорди на светско ниво се поставуваат повеќе од година дена: јуни 2024 година стана најтопол јуни некогаш измерен и го собори рекордот од 2023 ...

Јуни 2024 година постави нови температурни рекорди, загрижувачки знаци за климатските промени

Канал5 - 08.07.2024

Јуни 2024 година постави нови температурни рекорди, загрижувачки знаци за климатските промени Поради емисијата на стакленички гасови добиени од човековите активности, нови температурните рекорди на светско ниво се поставуваат повеќе од година дена: ...

Вжештена планета: јуни 2024 година најтопол откако се следени температурите

Опсервер - 08.07.2024

Јуни 2024 година е најтоплиот јуни откако се регистрирани мерењата на глобалната температура. Со просечна температура на воздухот од 16,66 степени, тој беше за 0,67 степени потопол од просекот за периодот од 1991 до 2020 година и за 0,14 степени ...

Вжештена планета: Јуни 2024 година најтопол откако се следени температурите

Точка - 08.07.2024

Јуни 2024 година е најтоплиот јуни откако се регистрирани мерењата на глобалната температура. Со просечна температура на воздухот од 16,66 степени, тој беше за 0,67 степени потопол од просекот за периодот од 1991 до 2020 година и за 0,14 степени ...

Јуни 2024 година постави нови температурни рекорди, загрижувачки знаци за климатските промени

MakPress - 08.07.2024

Поради емисијата на стакленички гасови добиени од човековите активности, нови температурните рекорди на светско ниво се поставуваат повеќе од година дена: јуни 2024 година стана најтопол јуни некогаш измерен и го собори рекордот од 2023 ...