TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Домашните фирми не ја користат арбитражата иако е побрза

Алсат-М - 16.04.2018

Наместо на суд и со долги чекања на одлуки, компаниите, општините и државните претпријатија меѓусебните спорови да ги решаваат на Арбитражниот суд при Стопанската комора. Од овој суд велат дека иако е поефикасенa и поефтинa, за жал домашните ...

Компаниите недоволно ја користат арбитражата

Академик - 16.04.2018

Арбитражното решавање на споровите, кое се одликува со голема ефикасност, квалитет и брзина на постапката, и стручноста на арбитрите кои постапуваат во споровите можат да придонесат за враќање на довербата во правосудниот систем во државата, ...

Арбитражата брз и евтин начин за решавање на стопанските спорови

А1 On - 16.04.2018

Бизнисмените да ја користат арбитражата во споровите наместо да одат по судови затоа што со тоа ќе заштедат и време и пари, апелираат од Постојаниот суд Арбитража при Стопанската комора на Македонија.

Унапредување на арбитражното решавање на споровите за поголема соработка помеѓу бизнис партнерите

Фактор - 16.04.2018

На 19ти и 20ти април во организација на Постојаниот избран суд – Арбитража при Стопанската комора на Македонија со поддршка на Централно – европската иницијатива ќе се одржи меѓународната арбитражна конференција „АРБИТРАЖАТА ДЕНЕС: ИНИЦИЈАТИВИ И ...

Арбитражата брз и евтин начин за решавање на стопанските спорови

Локално - 16.04.2018

Бизнисмените да ја користат арбитражата во споровите наместо да одат по судови затоа што со тоа ќе заштедат и време и пари, апелираат од Постојаниот суд Арбитража при Стопанската комора на Македонија.

Наместо со арбитража да ги решаваат споровите, компаниите се влечкаат по судови

+инфо - 16.04.2018

Годишно преку Постојниот избран суд - Арбитража на Стопанската комора се решаваат просечно по 10 иако капацитетот на решавање на спорови е 100. Иако поефикасен и поевтин, компаниите сѐ уште малку го користат Постојаниот избран суд – Арбитража при ...

Арбитражата брз и евтин начин за решавање на стопанските спорови

Бриф - 16.04.2018

Бизнисмените да ја користат арбитражата во споровите наместо да одат по судови затоа што со тоа ќе заштедат и време и пари, апелираат од Постојаниот суд Арбитража при Стопанската комора на Македонија.

Арбитражата брз и евтин начин за решавање на стопанските спорови

Сител - 16.04.2018

Бизнисмените да ја користат арбитражата во споровите наместо да одат по судови затоа што со тоа ќе заштедат и време и пари, апелираат од Постојаниот суд Арбитража при Стопанската комора на Македонија.