TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Скопскиот џез фестивал посилен од кога било

Р.С.Европа - 09.10.2019

Со одбележувањата на 50-годишнините од постоењето на култната германска издавачка куќа ЕCМ и на прочуениот американски состав Art Ensemble of Chicago, со музичари како Фред Фрит, Дејвид Торн, Ануар Браем и низа придружни програми, од 17 до 20 ...

Јубилејот на „ECM Records“ во фокусот на Скопски џез-фестивал

+инфо - 08.10.2019

Скопски џез-фестивал најави силна програма за 38-то издание, во чиј фокус ќе биде одбележување на 50-годишнината од германската издавачка куќа „ECM Records“. Фестивалот на 17 октомври ќе го отворат двајца познати гитаристи од САД: Дејвид Торн – еден ...

Време е за џез: 9 дена до стартот на 38. Скопски џез фестивал

Слободен Печат - 08.10.2019

Скопскиот џез фестивал годинава, со исклучително силна програма и специјален фокус - ECM Records, ќе ја одбележи 50-годишнината од постоењето на култната германска издавачка куќа. Фестивалот ќе го отворат две легендарни светски гитарски појави: еден ...

Јубилејот на „ECM Records“ во фокусот на Скопски џез-фестивал

Локално - 08.10.2019

Скопски џез-фестивал најави силна програма за 38-то издание, во чиј фокус ќе биде одбележување на 50-годишнината од германската издавачка куќа „ECM Records“. Фестивалот на 17 октомври ќе го отворат двајца познати гитаристи од САД: Дејвид Торн – еден ...

Јубилејот на „ECM Records“ во фокусот на Скопски џез-фестивал

Курир - 08.10.2019

Скопски џез-фестивал најави силна програма за 38-то издание, во чиј фокус ќе биде одбележување на 50-годишнината од германската издавачка куќа „ECM Records“. Фестивалот на 17 октомври ќе го отворат двајца познати гитаристи од САД: Дејвид Торн – еден ...

Скопски џез-фестивал го најави јубилејот на „ECM Records“

iPortal - 08.10.2019

Скопски џез-фестивал најави силна програма за 38-то издание, во чиј фокус ќе биде одбележување на 50-годишнината од германската издавачка куќа „ECM Records“. Фестивалот на 17 октомври ќе го отворат двајца познати гитаристи од САД: Дејвид Торн – еден ...

Јубилејот на „ECM Records“ во фокусот на Скопски џез-фестивал

А1 On - 08.10.2019

Скопски џез-фестивал најави силна програма за 38-то издание, во чиј фокус ќе биде одбележување на 50-годишнината од германската издавачка куќа „ECM Records“. Фестивалот на 17 октомври ќе го отворат двајца познати гитаристи од САД: Дејвид Торн – еден ...

Време е за Џез: 9 дена од стартот на 38. Скопски Џез фестивал

ММС - 08.10.2019

Скопскиот џез фестивал годинава, со исклучително силна програма и специјален фокус – ECM Records , ќе ја одбележи 50-годишнината од постоењето на култната германска издавачка куќа. Фестивалот ќе го отворат две легендарни светски гитарски појави: ...

Јубилејот на „ECM Records“ во фокусот на Скопски џез-фестивал

Опсервер - 08.10.2019

Скопски џез-фестивал најави силна програма за 38-то издание, во чиј фокус ќе биде одбележување на 50-годишнината од германската издавачка куќа „ECM Records“. Фестивалот на 17 октомври ќе го отворат двајца познати гитаристи од САД: Дејвид Торн – еден ...

Јубилејот на „ECM Records“ во фокусот на Скопски џез-фестивал

Нетпрес - 08.10.2019

Скопски џез-фестивал најави силна програма за 38-то издание, во чиј фокус ќе биде одбележување на 50-годишнината од германската издавачка куќа „ECM Records“. Фестивалот на 17 октомври ќе го отворат двајца познати гитаристи од САД: Дејвид Торн – еден ...

Јубилејот на „ECM Records“ во фокусот на Скопски џез-фестивал

Независен - 08.10.2019

Скопски џез-фестивал најави силна програма за 38-то издание, во чиј фокус ќе биде одбележување на 50-годишнината од германската издавачка куќа „ECM Records“. Фестивалот на 17 октомври ќе го отворат двајца познати гитаристи од САД: Дејвид Торн – еден ...

На 17 октомври почнува 38-то издание на Скопскиот џез-фестивал

МКД - 08.10.2019

Скопски џез-фестивал најави силна програма за 38-то издание, во чиј фокус ќе биде одбележување на 50-годишнината од германската издавачка куќа „ECM Records". Фестивалот на 17 октомври ќе го отворат двајца познати гитаристи од САД: Дејвид Торн – еден ...

Јубилејот на „ECM Records“ во фокусот на Скопски џез-фестивал

MakPress - 08.10.2019

Скопски џез-фестивал најави силна програма за 38-то издание, во чиј фокус ќе биде одбележување на 50-годишнината од германската издавачка куќа „ECM Records“. Фестивалот на 17 октомври ќе го отворат двајца познати гитаристи од САД: Дејвид Торн – еден ...

Дејвид Торн и Фред Фрит ќе го отворат Скопски џез фестивал

Радио МОФ - 08.10.2019

Скопскиот џез фестивал годинава, со исклучително силна програма и специјален фокус – ECM Records, ќе ја одбележи 50-годишнината од постоењето на култната германска издавачка куќа. Фестивалот на 17 октомври ќе го отворат две легендарни светски ...

На 17 октомври почнува 38. Скопски џез фестивал

Окно - 08.10.2019

Скопски џез-фестивал најави силна програма за 38-то издание, во чиј фокус ќе биде одбележување на 50-годишнината од германската издавачка куќа „ECM Records“. Фестивалот на 17 октомври ќе го отворат двајца познати гитаристи од САД: Дејвид Торн – еден ...

На 17 октомври почнува 38. Скопски џез фестивал

Либертас - 08.10.2019

Скопски џез-фестивал најави силна програма за 38-то издание, во чиј фокус ќе биде одбележување на 50-годишнината од германската издавачка куќа „ECM Records“. Фестивалот на 17 октомври ќе го отворат двајца познати гитаристи од САД: Дејвид Торн – еден ...

По 38. пат, од 17 до 20 октомври: Легендарните гитаристи Дејвид Торн и Фред Фрит го отвораат „Скопје џез- фестивал“

Вечер - 08.10.2019

Неодоливите мириси на Ориентот и Медитеранот, на 18 октомври, во НОБ ќе прострујат низ музиката на Ануар Браем, волшебникот на инструментот ут, автентичниот визионер и една од најголемите ѕвезди на дискографската куќа ECM, кој со својот квартет ...

На 17 октомври почнува 38. Скопски џез фестивал

1tv - 08.10.2019

Ориентот и Медитеранот ќе прострујат низ музиката на Ануар Браем – волшебникот на инструментот ут, автентичниот визионер и една од најголемите ѕвезди на дискографската куќа ECM, кој со својот квартет годинава прославува 10 години од објавувањето на ...

Легендите Дејвид Торн и Фред Фрид го отвораат „Скопскиот џез-фестивал“

Н.Македонија - 09.10.2019

„Скопскиот џез-фестивал“ годинава, со исклучително силна програма и специјален фокус на „ЕСМ рекордс“, ќе ја одбележи 50-годишнината од постоењето на култната германска издавачка куќа. Фестивалот ќе го отворат две легендарни светски гитарски појави ...