TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЦРНА ЛИСТА НА УЈП: На државата и должат 4.500 фирми и граѓани

Вечер - 12.07.2018

На листата се најдоа охридскиот текстилен гигант “Отекс” , Јавното претпријатие “Македонијапат”, како и три фирми на Мексиканецот со македонско потекло Ангел Кастиљо… На списокот е и Македонската радио-телевизија со долг од околу 92 милиона денари, ...

УЈП ја објави листата на должници со неплатени долгови до 31.06.2018 година

Правдико - 12.07.2018

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.07/2018 за долгови доспеани до 31.03.2018 и неплатени до 30.06.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи ...

УЈП ја објави новата листа на должници

Мета - 12.07.2018

Управата за јавни приходи ја објави најновата листа на должници брoj седум, за долгови доспеани до 31 март и неплатени до 30 јуни по основ на данок на додадена вредност (ДДВ), данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...

Листа на должници на УЈП: Милиони данок не платиле МРТ, општина Карпош, Македонија пат...

еМагазин - 12.07.2018

Управата за јавни приходи ја објави најновата листа на должници бр.07/2018 за долгови доспеани до 31.03.2018 и неплатени до 30.06.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално ...

Звучни имиња на бизнисмени и компании на најновата листа на должници на УЈП

еМагазин - 12.07.2018

Управата за јавни приходи ја објави најновата листа на должници бр.07/2018 за долгови доспеани до 31.03.2018 и неплатени до 30.06.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално ...

Државата си должи самата на себе

Денар - 11.07.2018

На најновата листа на должници што ја објави Управата за јавни приходи (УЈП) повторно има и јавни претпријатија и акционерски друштва во државна сопственост. Македонија Пат е речиси на врвот на листата, има вкупен долг од 6 милиони и 242 илјади ...

Илјадници должници, милиони долгови: Работат, а не и плаќаат на УЈП

Фактор - 11.07.2018

Вкупно 164,7 милиони евра е вкупниот долг на граѓаните и на фирмите кои се на листата на најголеми должници на Управата за јавни приходи (УЈП). Институцијата го објави последниот список на кој се најдоа 2.069 фирми и 1.812 физички лица.

УЈП објави нова листа на должници

Бизнис Инфо - 11.07.2018

Управата за јавни приходи ја објави новата Листа на должници бр.07/2018 за долгови доспеани до 31.03.2018 и неплатени до 30.06.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, ...

УЈП ја објави новата листа на должници

Шеталиште - 12.07.2018

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.07/2018 за долгови доспеани до 31.03.2018 и неплатени до 30.06.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи ...

УЈП ја објави листата со најголеимте должници во Македонија

Press24 - 12.07.2018

Управата за јавни приходи ја објави најновата листа на должници брoj седум, за долгови доспеани до 31 март и неплатени до 30 јуни по основ на данок на додадена вредност (ДДВ), данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...

Државата си должи самата на себе

Локално - 11.07.2018

На најновата листа на должници што ја објави Управата за јавни приходи (УЈП) повторно има и јавни претпријатија и акционерски друштва во државна сопственост. Македонија Пат е речиси на врвот на листата, има вкупен долг од 6 милиони и 242 илјади ...

Илјадници должници, милионски долгови

Тера - 12.07.2018

Вкупно 164,7 милиони евра е вкупниот долг на граѓаните и на фирмите кои се на листата на најголеми должници на Управата за јавни приходи (УЈП). Институцијата го објави последниот список на кој се најдоа 2.069 фирми и 1.812 физички лица.

Листа на должници на УЈП: Граѓани и фирми не платиле данок од 164 милиони евра

еМагазин - 12.07.2018

Управата за јавни приходи ја објави најновата листа на должници бр.07/2018 за долгови доспеани до 31.03.2018 и неплатени до 30.06.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално ...

УЈП ја објави новата листа на должници

Скопје24 - 12.07.2018

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.07/2018 за долгови доспеани до 31.03.2018 и неплатени до 30.06.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи ...

Кој е најголемиот должник во Македонија?

Скопје инфо - 12.07.2018

Управата за јавни приходи ја објави најновата листа на должници брoj седум, за долгови доспеани до 31 март и неплатени до 30 јуни по основ на данок на додадена вредност (ДДВ), данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...

Листа на должници на УЈП: Данок не платиле познати бизнисмени но и МРТ, општина Карпош, Македонија пат

МК News - 12.07.2018

На најновата листа на должници што ја објави Управата за јавни приходи (УЈП) повторно има и јавни претпријатија и акционерски друштва во државна сопственост. Вкупно 164,7 милиони евра е вкупниот долг на граѓаните и на фирмите кои се на листата на ...

Сите борчлии на едно место: УЈП ја објави најновата листа со даночни должници

Таратур - 12.07.2018

УЈП ја објави најновата листа со должници кон неа во која се вбројуваат фирми и физички лица, заклучно со 31.06.2018 година. Вкупно 164,7 милиони евра е вкупниот долг на граѓаните и на фирмите кои се на листата на најголеми должници на Управата за ...

УЈП ја објави новата листа на должници-најдолжни Македонија пат, Еурокомпозит и МРТВ

ТВ21 - 12.07.2018

Управата за јавни приходи ја објави најновата листа на должници, за долгови доспеани до 31 март и неплатени до 30 јуни по основ на данок на додадена вредност, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално ...

Кој е најголемиот должник во Македонија?

Република - 12.07.2018

Управата за јавни приходи ја објави најновата листа на должници брoj седум, за долгови доспеани до 31 март и неплатени до 30 јуни по основ на данок на додадена вредност (ДДВ), данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...