TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Странците го сакаат Скопје, а домашните одат на езеро

Сител - 12.07.2018

Скопје е поатрактивно за странците, езерските места за домашните туристи. Според податоците на статистичарите за мај, 16.000 домашни гости имало крај езерата, на над 33000 странски во Скопје.

Од каде Македонија имаше најмногу гости во мај?

Фактор - 13.07.2018

Во мај во земјава имало најмногу гости од Турција, може да се види од податоците кои вчера ги објави Државниот завод за статистика. Се работи за 14 005 турски граѓани, а 4 988 гости имало од Србија, 4 064 од Германија, 4 866 Бугари, 3 278 Грци, 1 ...

Зголемен бројот на туристите и бројот на ноќевањата во Македонија

Бизнис Вести - 13.07.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во мај 2018 година изнесува 104 034, а бројот на ноќевањата изнесува 211 234. Бројот на туристите во мај 2018 година, во однос на мај 2017 година, е зголемен за 8.0 %, а бројот ...

Странците го сакаат Скопје, а домашните одат на езеро

Скопје инфо - 13.07.2018

Скопје е поатрактивно за странците, езерските места за домашните туристи. Според податоците на статистичарите за мај, 16.000 домашни гости имало крај езерата, на над 33000 странски во Скопје.

Eве од каде Македонија имаше најмногу гости во мај

Студенти - 13.07.2018

Во мај во земјава имало најмногу гости од Турција, може да се види од податоците кои вчера ги објави Државниот завод за статистика. Се работи за 14 005 турски граѓани, а 4 988 гости имало од Србија, 4 064 од Германија, 4 866 Бугари, 3 278 Грци, 1 ...