TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Берзанските работници бараат ново одложување на оданочувањето на капиталните добивки

Сител - 11.07.2019

Берзанските работници ќе бараат од Владата да се одложи оданочувањето на капиталните добивки, мерка која треба да стартува од први јануари следната година. Првиот човек на македонската берза Штериев вели дека се прават напори нивното барање да биде ...

Берзата ќе бара од Владата да го одложи даночењето на капиталните добивки

Телма - 11.07.2019

Да се одложи оданочувањето на капиталните добивки со стапка од 15 проценти, кое треба да стартува од први јануари наредната година. Ова е барање кое берзанските работници заедно со другите учесници на пазарот на капитал ќе го испорачаат до Владата, ...

Македонска берза: Власта да го одложи данокот за капитални добивки

Алсат-М - 11.07.2019

Од Македонската берза и сите учесници на пазарот на капитал од власта побараа да се одложи оданочувањето на капиталните добивки. Доколку даночната реформа стартува од почетокот на идната година, тоа драстично ќе влијае врз одлуките за инвестирање на ...

Бизнис заедницата бара одложување на оданочувањето на капиталните добивки

24 Вести - 11.07.2019

Бизнисот бара од владата да го одложи оданочувањето на капиталните добивки кое треба да стартува од наредната година. Алармираат дека тоа ќе се одрази на тргувањето на берзата и ќе ги одвраќа инвеститорите.

Берзата бара одложување на данокот на капитални добивки од 15% следната година

Алфа - 11.07.2019

Данокот од 15% на капиталните добивки кој треба да стартува следната година драстично ќе го намали прометот на Македонската берза и ќе го намали интересот за вложување, не само на домашните, туку и на странските инвеститори.