TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Алсат-М - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...

Уставните судии со Устав ја бранат Кацарска

Слободен Печат - 10.07.2024

Само Уставниот суд е надлежен да одреди престанок на функцијата уставен судија, а сè друго е грубо кршење на Уставот и упад во независноста и самостојноста на Уставниот суд, е ставот на уставните судии.

Уставен суд за Кацарска: Не постои случај да престане функцијата на уставен судија врз основа на остварување на ...

Локално - 10.07.2024

По информацијата доставена до пратениците дека уставната судијка Добрила Кацарска исполнила услови за старосна пензија во јуни 2022 година, Уставниот суд денеска го донел заклучокот: -Секој е должен да го почитува Уставот и законите.

Седница на Уставен суд, ќе расправа по четири иницијативи

Слободен Печат - 10.07.2024

Уставниот суд на денешната 21. седница, како што е најавено, треба да расправа по четири иницијативи за оценување на уставноста и законитоста и еден предлог за решавање на судир на надлежности.

Дали зголемувањето на платите на избраните и именуваните лица има законска основа

Н.Македонија - 09.07.2024

Овој текст го пишувам во врска со одлуката на Уставниот суд донесена во март 2023 година, а се однесува на основицата за пресметка на плати на избрани и именувани лица. Со оглед на времето поминато од донесувањето на таа одлука, овој текст изгледа ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Н.Македонија - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија – изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Независен - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...

Уставен суд: Не постои случај да престане функцијата уставен судија по основ на остварување на старосна пензија

ТВ21 - 10.07.2024

Во врска со информацијата доставена до пратениците на Собранието дека судијата на Уставниот суд, Добрила Кацарска исполнила услови за старосна пензија во јуни 2022 година, Уставниот суд на работен состанок одржан денеска, со единствена точка на ...

Единствено Уставен суд е надлежен за престанок на судија на Уставен суд – Уставен суд се огласи за Добрила Кацарска

Телма - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување на старосна пензија, изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска . „Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд, Добрила ...

Уставен за иницијативата за пензионирање на Кацарска: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна

А1 On - 10.07.2024

Уставен суд реагира на информацијата доставена до пратениците на Собранието дека судијата на Уставниот суд, Добрила Кацарска исполнила услови за старосна пензија во јуни 2022 година. Во заклучокот од седницата на Уставен се вели дека не постои ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Макфакс - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, стои во соопштението од Уставниот суд. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска исполнила услови за старосна ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Опсервер - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, стои во соопштението од Уставниот суд. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска исполнила услови за старосна ...

Уставен суд: Не постои случај да престане функцијата уставен судија по основ на остварување на старосна пензија

Скопје1 - 10.07.2024

,,Во врска со информацијата доставена до пратениците на Собранието дека судијата на Уставниот суд, Добрила Кацарска исполнила услови за старосна пензија во јуни 2022 година, Уставниот суд на работен состанок одржан денеска, со единствена точка на ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

24Инфо - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија – изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Сител - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...

УСТАВЕН ЗА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА КАЦАРСКА Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна ...

+инфо - 10.07.2024

Судот потенцира дека во 60-годишното постоење, не постои случај да престане функцијата на уставен судија по основ на остварување на старосна пензија - нагласи Беловска. Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Република - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Zoom - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Курир - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Точка - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, стои во соопштението од Уставниот суд. - Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска исполнила услови за старосна ...

Уставот ја штити Кацарска, нема пречки да остане судија во Уставен, заклучи Судот

МКД - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска откако Судскиот совет на почетокот на месецов испрати известување до претседателот на Собранието, Африм ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

365 - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

24 Вести - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Канал5 - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...

УСТАВЕН СУД: Добрила Кацарска нема да оди во пензија, функцијата уставен судија не престанува по основ остварување ...

Денешен - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...

Уставен суд: Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија

Скопје инфо - 10.07.2024

Со стекнување основ за остварување на старосна пензија не престанува функцијата уставен судија кажа портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. „Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Press24 - 10.07.2024

Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосна пензија, изјави денеска портпаролката на Уставниот суд Христина Беловска. -Во врска со информациите доставени до Собранието дека судијката на Уставниот суд Добрила Кацарска ...