TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Крушево станува центар на алтернативниот туризам

Во Центар - 14.04.2024

Крушево го очекува извонредна сезона за параглајдеристите, а се очекува рекордниот број од нив да достигне и до 3000. За да се справи со овој нов бран туризам, градот инвестира во инфраструктура и го реконструира патот до местото на полетување.

Крушево станува центар за алтернативен туризам

Сител - 14.04.2024

Крушево оваа година очекува рекорден број на параглајдеристи од 2 до 3.000 , а кога ќе се земе бројот на луѓе кои доаѓаат заедно со нив, нивни пријатели, семејството и останати, бројката на странски туристи ќе биде многу поголема.

Крушево очекува многу спортисти и туристи, а угостителите ќе се снаоѓаат со персонал

Независен - 14.04.2024

Крушево е подготвено и е во исчекување на големата летна сезона со гости, параглајдеристи и туристи. Ќе има шест меѓународни првенства, а за првпат и германско национално параглајдерско првенство, што пак, ќе ги отворат вратите за уште поголем број ...

Крушево очекува многу спортисти и туристи, а угостителите ќе се снаоѓаат со персонал

Бриф - 14.04.2024

Крушево е подготвено и е во исчекување на големата летна сезона со гости, параглајдеристи и туристи. Ќе има шест меѓународни првенства, а за првпат и германско национално параглајдерско првенство, што пак, ќе ги отворат вратите за уште поголем број ...

Крушево очекува многу спортисти и туристи, а угостителите ќе се снаоѓаат со персонал

Слободен Печат - 14.04.2024

Крушево е подготвено и е во исчекување на големата летна сезона со гости, параглајдеристи и туристи. Ќе има шест меѓународни првенства, а за првпат и германско национално параглајдерско првенство, што пак, ќе ги отворат вратите за уште поголем број ...

Крушево очекува многу спортисти и туристи, а угостителите ќе се снаоѓаат со персонал

MakPress - 14.04.2024

Крушево е подготвено и е во исчекување на големата летна сезона со гости, параглајдеристи и туристи. Ќе има шест меѓународни првенства, а за првпат и германско национално параглајдерско првенство, што пак, ќе ги отворат вратите за уште поголем број ...