TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Е-отпадот од „копањето“ на секој биткоин е ист како два Ајфони фрлени во ѓубре

Радио МОФ - 17.09.2021

Трансакција на секој еден биткоин создава иста количина електронски отпад (е-отпад) како фрлање во ѓубре на два Ајфони, покажува нова анализа на економистите од Холандската централна банка и Институтот за технологија на Масачусетс.

Една трансакција со биткоин произведува е-отпад колку справувањето со два фрлени Ајфони

Мета - 17.09.2021

Трансакцијата на секој биткоин создава количество на електронски отпад коешто е еднакво на фрлањето во канта на два Ајфони, покажува истражувањето на Централната банка на Холандија и Институтот за технологија во Масачусетс.