TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почина Павлина Апостолова-Богданова – првенка на македонската опера

24 Вести - 15.04.2018

Во Скопје, на 9о-годишна возраст, почина поранешната првенка на Македонската опера. Павлина Апостолова-Богданова припаѓа на прават генрација оперски солисти што ја формираа македонската оперска сцена и музичка култура.

Почина Павлина Апостолова- Богданова, една од основоположниците на македонската опера

Сакам да кажам - 15.04.2018

Поранешната првенка на Македонската опера, Павлина Апостолова- Богданова почина во Скопје на 90 годишна возраст, соопшти семејството. Погребана е денеска, во кругот на најблиските. Апостолова- Богданова припаѓа на првата генерација оперски солисти ...

Почина Павлина Апостолова- Богданова, првенка на Македонската опера

Република - 15.04.2018

Поранешната првенка на Македонската опера, Павлина Апостолова- Богданова почина во Скопје на 90 годишна возраст, соопшти семејството. Погребана е денеска, во кругот на најблиските. Апостолова- Богданова припаѓа на првата генерација оперски солисти ...

Почина Павлина Апостолова-Богданова, првенка на Македонската опера

+инфо - 15.04.2018

Во Скопје, на 9-годишна возраст, =почина поранешната првенка на Македонската опера, .Павлина Апостолова-Богданова. Таа припаѓа на првата генерација оперски солисти што ја формираа македонската оперска сцена и музичка култура.

Почина една од основоположниците на македонската опера

Скопје24 - 15.04.2018

Поранешната првенка на Македонската опера, Павлина Апостолова- Богданова почина во Скопје на 90 годишна возраст, соопшти семејството. Погребана е денеска, во кругот на најблиските. Апостолова- Богданова припаѓа на првата генерација оперски солисти ...

Почина Павлина Апостолова - Богданова, првенка на Македонската опера

МКД - 15.04.2018

Во Скопје, на 90 годишна возраст, почина поранешната првенка на Македонската опера. Павлина Апостолова-Богданова припаѓа на првата генерација оперски солисти што ја формираа македонската оперска сцена и музичка култура.

Почина една од основоположниците на македонската опера

Шеталиште - 15.04.2018

Поранешната првенка на Македонската опера, Павлина Апостолова- Богданова почина во Скопје на 90 годишна возраст, соопшти семејството. Погребана е денеска, во кругот на најблиските. Апостолова- Богданова припаѓа на првата генерација оперски солисти ...

Почина првенката на македонската опера, Павлина Апостолова-Богданова

Курир - 15.04.2018

Во Скопје, на 90-годишна возраст, почина поранешната првенка на Македонската опера. Павлина Апостолова-Богданова припаѓа на прават генерација оперски солисти што ја формираа македонската оперска сцена и музичка култура.

Познатата оперска певица Павлина Апостолова- Богданова повеќе не е меѓу нас

Женски магазин - 15.04.2018

На 90 годишна возраст почина првенката на Македонската опера Павлина Апостолова- Богданова. Оваа тажна вест ја соопштило семејството на Апостолова- Богданова. Апостолова е родена на 16 мај 1927 година во Тетово. Пеење учела кај вокалните педагози: Н.

Почина Павлина Апостолова- Богданова, една од основоположниците на македонската опера

Радио МОФ - 15.04.2018

Некогашнат првенка на македонската опера, Павлина Апостолова- Богданова почина во Скопје на 90 годишна возраст, соопшти нејзиното семејство. Оперската певица, која има стаус на истакнат македонски уметник, припаѓа на првата генерација оперски ...

Тажна вест: Почина македонската оперска певица - првенка на македонската опера

Скопје инфо - 15.04.2018

Во Скопје, на 90-годишна возраст, почина поранешната првенка на Македонската опера. Павлина Апостолова-Богданова припаѓа на прават генрација оперски солисти што ја формираа македонската оперска сцена и музичка култура.

Почина Павлина Апостолова-Богданова, поранешна оперска првенка

Нова ТВ - 16.04.2018

Поранешната првенка на Македонската опера, Павлина Апостолова- Богданова почина во Скопје на 90 годишна возраст, соопшти семејството. Апостолова- Богданова припаѓа на првата генерација оперски солисти што ја формираа македонската оперска сцена и ...

Почина Павлина Апостолова Богданова - првенка на Македонската опера

Канал5 - 15.04.2018

Во Скопје, на 90-годишна возраст, почина поранешната првенка на Македонската опера, Павлина Апостолова-Богданова, која припаѓа на правата генерација оперски солисти кои ја формираа македонската оперска сцена и музичка култура.

Почина Павлина Апостолова Богданова – првенка на Македонската опера

Слободен Печат - 15.04.2018

Во Скопје, на 90-годишна возраст, почина поранешната првенка на Македонската опера, Павлина Апостолова-Богданова, која припаѓа на правата генерација оперски солисти кои ја формираа македонската оперска сцена и музичка култура.

Почина Павлина Апостолова Богданова – првенка на Македонската опера

А1 On - 15.04.2018

Во Скопје, на 90-годишна возраст, почина поранешната првенка на Македонската опера, Павлина Апостолова-Богданова, која припаѓа на правата генерација оперски солисти кои ја формираа македонската оперска сцена и музичка култура.

Почина Павлина Апостолова Богданова - првенка на Македонската опера

Независен - 15.04.2018

Во Скопје, на 90-годишна возраст, почина поранешната првенка на Македонската опера, Павлина Апостолова-Богданова, која припаѓа на правата генерација оперски солисти кои ја формираа македонската оперска сцена и музичка култура.

Почина Павлина Апостолова Богданова – првенка на Македонската опера

Либертас - 15.04.2018

Во Скопје, на 90-годишна возраст, почина поранешната првенка на Македонската опера, Павлина Апостолова-Богданова, која припаѓа на правата генерација оперски солисти кои ја формираа македонската оперска сцена и музичка култура.

Почина Павлина Апостолова Богданова - првенка на Македонската опера

Сител - 15.04.2018

Во Скопје, на 90-годишна возраст, почина поранешната првенка на Македонската опера, Павлина Апостолова-Богданова, која припаѓа на правата генерација оперски солисти кои ја формираа македонската оперска сцена и музичка култура.

Почина Павлина Апостолова Богданова – првенка на Македонската опера

Н.Македонија - 16.04.2018

Во Скопје, на 90-годишна возраст, почина поранешната првенка на Македонската опера, Павлина Апостолова-Богданова, која припаѓа на правата генерација оперски солисти кои ја формираа македонската оперска сцена и музичка култура.