TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Чешка денеска го презема претседавањето со ЕУ: Украина, климатската криза и мигрантите во фокусот на агендата

Фактор - 01.07.2022

Чешка денеска го започнува шестмесечното претседавање со Советот на ЕУ, а според најавите од Прага, главниот фокус на европската агенда до крајот на годината ќе биде решавање на последиците од конфликтот во Украина, мигрантската криза, енергетската ...

Чешка претседава со ЕУ подготвена за „лоши времиња“

Нетпрес - 01.07.2022

Чешката Република во петокот го презема ротирачкото шестмесечно претседавање со Европската унија сосема фокусирана на војната во Украина. „Ова претседателство не се подготвувало за убаво време, туку за лош“, вели за AFP аналитичарот Павел Хавличек ...

Почнува чешкото претседавање со ЕУ

Локално - 30.06.2022

Чешката Република утре ќе го започне шестмесечното претседавање со ЕУ, а нејзини приоритети ќе бидат управувањето со размената на бегалци и повоената реконструкција на Украина, енергетската безбедност, зајакнувањето на европските одбранбени ...

Чешка денеска го презема претседавањето со ЕУ: Украина, климатската криза и мигрантите во фокусот на агендата

Макфакс - 01.07.2022

Чешка денеска го започнува шестмесечното претседавање со Советот на ЕУ, а според најавите од Прага, главниот фокус на европската агенда до крајот на годината ќе биде на решавање на последиците од конфликтот во Украина, почнувајќи од мигрантската ...

Чешка го презема претседавањето со ЕУ: Во фокус Украина, климатската криза и мигрантите

Локално - 01.07.2022

Според најавите од Прага, главниот фокус на европската агенда до крајот на годината ќе биде ставен на решавање на последиците од конфликтот во Украина, почнувајќи од мигрантската криза, околу енергетската безбедност, како и зајакнување на одбраната ...

Чешка денеска го презема претседавањето со ЕУ: Украина, климатската криза и мигрантите во фокусот на агендата

Centar - 01.07.2022

Чешка денеска го започнува шестмесечното претседавање со Советот на ЕУ, а според најавите од Прага, главниот фокус на европската агенда до крајот на годината ќе биде на решавање на последиците од конфликтот во Украина, почнувајќи од мигрантската ...

Чешка го презема претседавањето со ЕУ

Либертас - 01.07.2022

Од денеска, 1 јули, Чешка го превзема претседавањето со ЕУ. Главниот фокус на европската агенда до крајот на годината ќе биде решавање на последиците од конфликтот во Украина, мигрантската криза, енергетската безбедност и зајакнувањето на одбраната ...

Чешка го презема претседавањето со ЕУ: Украина, климатската криза и мигрантите во фокусот на агендата

Press24 - 01.07.2022

Чешка денеска го започнува шестмесечното претседавање со Советот на ЕУ, а според најавите од Прага, главниот фокус на европската агенда до крајот на годината ќе биде на решавање на последиците од конфликтот во Украина, почнувајќи од мигрантската ...