TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали новата градба пред ТЦ „Мавровка“ е легална градба или дивоградба?

Н.Македонија - 14.01.2021

По речиси четири месеци откако беше урната дивоградбата пред трговскиот центар „Мавровка“, сега повторно може да се забележат градежни активности на истата локација. Се поставува лесна конструкција, а од она што може да се забележи е дека на истото ...

Повторно се гради кафулето во „Мавровка“

Порта 3 - 14.01.2021

Четири месеци по уривањето на дивоградбата на местото каде беше кафулето „Фонтана“ во ТЦ Мавровка, повторно се гради. Овој пат столбовите не се армирано-бетонски, туку челилчни. Од Општина Чаир за „360 степени“ велат: „Согласно законот за градење, ...

Пред Мавровка повторно се гради

Сител - 13.01.2021

Откако пред 4 месеци, по 4 часа активна работа и под будното око на јавноста и полицијата беше урнат објектот кај ТЦ Мавровка, сега повторно се гради. Но овој пат нема бетон туку лесна конструкција. Поставени се метални столбови, вкупно 12 на број.

Повторно се гради кафулето во „Мавровка“

Пулс24 - 14.01.2021

Четири месеци по уривањето на дивоградбата на местото каде беше кафулето „Фонтана“ во ТЦ Мавровка, повторно се гради. Овој пат столбовите не се армирано-бетонски, туку челилчни. Од Општина Чаир за „360 степени“ велат: „Согласно законот за градење, ...

По четири месеци од уривањето на дивоградбата повторно се гради кај ТЦ Мавровка

ТВ21 - 13.01.2021

По четири месеци од уривањето на дивоградбата на местото каде се наоѓаше кафулето „Фонтана“ кај ТЦ Мавровка, повторно „никнаа“ столбови, налик на метални профили, дознава „360 степени“ . Од Општина Чаир, велат дека сопственикот на просторот има ...