TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Извоз од 1,074 милијарди долари во јануари и февруари годинава, пад од 0,2 проценти

Либертас - 07.04.2020

– Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и бележи пад од 0,2 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Извоз од 1,074 милијарди долари во јануари и февруари годинава, пад од 0,2 проценти

Канал5 - 07.04.2020

Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и бележи пад од 0,2 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

За два месеци дефицит во размената со странство од 367 милиони долари

Независен - 07.04.2020

Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и бележи пад од 0,2 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Извозот во првите два месеци годинава бележи пад од 0,2 проценти

Слободен Печат - 07.04.2020

Во периодот јануари-февруари годинава нашата држава најмногу тргувала со Германија, Велика Британија, Србија, Грција и Бугарија. Во јануари и февруари годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и ...

Извоз од 1,074 милијарди долари во јануари и февруари годинава, пад од 0,2 проценти

А1 On - 07.04.2020

Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и бележи пад од 0,2 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Извоз од 1,074 милијарди долари во јануари и февруари годинава, пад од 0,2 проценти

CivilMedia - 07.04.2020

Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и бележи пад од 0,2 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Извоз од 1,074 милијарди долари во јануари и февруари годинава, пад од 0,2 проценти

Опсервер - 07.04.2020

Скопје, 7 април 2020 () – Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и бележи пад од 0,2 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот ...

Пад на извозот од 0,2 отсто во првите два месеци од годинава

Вечер - 07.04.2020

Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и бележи пад од 0,2 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Извоз од 1,074 милијарди долари во јануари и февруари годинава, пад од 0,2 проценти

Нетпрес - 07.04.2020

Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и бележи пад од 0,2 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Пад на извозот во првите два месеци од годинава во однос на лани

PressingTV - 07.04.2020

Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и бележи пад од 0,2 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Извоз од 1,074 милијарди долари во јануари и февруари годинава, пад од 0,2 проценти

Бриф - 07.04.2020

Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и бележи пад од 0,2 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки изнесува 1.074.461.000 долари

MakPress - 07.04.2020

Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и бележи пад од 0,2 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Пад на извозот во јануари и февруари

еМагазин - 07.04.2020

Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и бележи пад од 0,2 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Вкупната вредност на извозот на стоки од Република Северна Македонија бележи пораст од 3.4% во однос на истиот период ...

Бизнис Вести - 08.04.2020

Според претходните податоци на Државниот завод за статистика, вкупната вредност на извозот на стоки од Република Северна Македонија, во периодот јануари-февруари 2020 година, изнесува 60 165 222 илјади денари и бележи пораст од 3.4% во однос на ...

Во јануари и февруари 334 милиони евра дефицит во трговската размена

Мета - 08.04.2020

Вкупната трговска размена со странство во првите два месеца од годинава, јануари и февруари, изнесува 2,3 милијарди евра, соопшти Државниот завод за статистика, ДЗС. При тоа, вредноста на извозот на стоки од Македонија е 977 милиони евра и бележи ...