TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Апел за поголема совесност до оние кои престојуваат на Стража и фрлаат отпад

ММС - 12.07.2019

Општина Маврово и Ростуше и Јавното комунално претпријатие „Маврово” упатија апел до сите оние кои престојуваат на превојот Стража да бидат повнимателни за тоа каде ќе го фрлаат отпадот што го прават.

Шангај ќе престане да го собира ѓубрето од улица ако луѓето не рециклираат

Иновативност - 12.07.2019

Шангај ќе престане да го собира ѓубрето од соседства каде што луѓето не рециклираат. Со цел да се поттикнат луѓето на „позелен“ начин на живот, жителите на Шангај сега ќе мора да го сортираат ѓубрето во четири различни корпи.

ЈП Комунална хигиена ги едуцираше жителите на Центар како соодветно да постапуваат со отпадот

Слободен Печат - 12.07.2019

Очекувањата на ЈП „Комунална хигиена“ се, едукативно-информативните активности да резултираат со намалено прекршување на Законот за јавна чистота, што ќе придонесе и за почиста животна околина.

Почна чистењето на депонијата во Богданци

Сител - 12.07.2019

Општина Богданци и Јавното комунално претпријатие „Комунална чистота“ со асистенција на изведувачот „Вики Компани“ од Гевгелија почнаа со чистењето на депонијата, лоцирана во подножјето на ветерните електрани на потегот меѓу Богданци и Ѓавото.

„Комунална хигиена“ ќе добие 540 контејнери од Градот, а Струмица „пајак“ возило

Вечер - 12.07.2019

Град Скопје на јавното претпријатие „Комунална хигиена“ ќе му го пренесе правото на трајно користење на 540 статични контејнери за одлагање на комунален отпад со капацитет од 3.200 литри кои ги набави.

Нова дива депонија на патот од Тетово кон Фалише

Сител - 11.07.2019

Група граѓани кои имаат домови и фирми долж патот од Тетово кон Фалише реагираат дека се создава нова дива депонија. Поради складираниот смет на една оградена локација тие половина час го блокираа сообраќајот.

Тетово доби нова дива депонија

Телма - 11.07.2019

На оваа локација во близина на тетовско Фалише се претовара комуналниот смет без никакви стандарди. Купишта смет се таложат на земја загадувајќи ја околината и почвата. Стопанственици на приватни фирми куќи и викендици лоцирани во близина на ...

Светот „произведува“ над 2 милијарди тони цврст отпад, САД на прво место

Нетпрес - 11.07.2019

Човечкиот род годишно на светско ниво создава над две милијарди тони отпад кој волуменски може да наполни 800.000 олимписки базени. Најмногу ѓубре по глава на жител произведуваат Американците, поточно трипати повеќе од останатите.

Оваа земја има најмногу ѓубре во светот

Хитпортал - 11.07.2019

Секоја година во светот се создаваат околу 2.1 милијарда цврст комунален отпад, наведуваат истражувачите кои за време на работењето на оваа тема користеле многубројни официјални податоци и академски студии. Најмногу отпад се произведува во Америка.

Општина Кисела Вода и ЈП Комунална хигиена целосно го исчистија бул. Борис Трајковски

Скопје инфо - 11.07.2019

Општина Кисела Вода во соработка со ЈП „Комунална хигиена“ изврши голема акција за целосно расчистување на сметот по целата должина на бул. Борис Трајковски. Покрај ова, по должината на булеварот беа искосени и нараснатите тревни површини.

Центарци се информираа кога и како да фрлаат отпад

Скопје инфо - 11.07.2019

ЈП „Комунална хигиена“- Скопје реализираше едукативно-информативни активности со граѓаните од скопската општина Центар. Приближно стотина граѓани беа информирани дека несовесното одлагање на комуналниот, кабастиот и градежниот отпад доведува до ...

Апел за поголема совесност до оние кои престојуваат на Стража и фрлаат отпад

Канал5 - 12.07.2019

Општина Маврово и Ростуше и Јавното комунално претпријатие „Маврово" упатија апел до сите оние кои престојуваат на превојот Стража да бидат повнимателни за тоа каде ќе го фрлаат отпадот што го прават.

Почна чистењето на депонијата во Богданци

Опсервер - 12.07.2019

Општина Богданци и Јавното комунално претпријатие „Комунална чистота“ со асистенција на изведувачот „Вики Компани“ од Гевгелија почнаа со чистењето на депонијата, лоцирана во подножјето на ветерните електрани на потегот меѓу Богданци и Ѓавото.

Нова дива депонија на патот од Тетово кон Фалише

Канал5 - 11.07.2019

Група граѓани кои имаат домови и фирми долж патот од Тетово кон Фалише реагираат дека се создава нова дива депонија. Поради складираниот смет на една оградена локација тие половина час го блокираа сообраќајот.

Кисела Вода го чисти сметот по целата должина на бул. Борис Трајковски

24Инфо - 11.07.2019

Општина Кисела Вода во соработка со ЈП „Комунална хигиена” изврши голема акција за целосно расчистување на сметот по целата должина на бул. Борис Трајковски. Покрај ова, по должината на булеварот беа искосени и нараснатите тревни површини.

Жители од општина Центар се едуцираа за соодветно одлагање на комуналниот отпад

Канал5 - 11.07.2019

ЈП „Комунална хигиена"– Скопје реализираше едукативно-информативни активности со граѓаните од скопската општина Центар. Од претпријатието соопштуваат дека приближно стотина граѓани беа информирани дека несовесното одлагање на комуналниот, кабастиот ...

Апел за поголема совесност до оние кои престојуваат на Стража и фрлаат отпад

Сител - 12.07.2019

Општина Маврово и Ростуше и Јавното комунално претпријатие „Маврово“ упатија апел до сите оние кои престојуваат на превојот Стража да бидат повнимателни за тоа каде ќе го фрлаат отпадот што го прават.

Се чисти депонијата на потегот меѓу Богданци и Ѓавото

MakPress - 12.07.2019

Општина Богданци и Јавното комунално претпријатие „Комунална чистота“ со асистенција на изведувачот „Вики Компани“ од Гевгелија почнаа со чистењето на депонијата, лоцирана во подножјето на ветерните електрани на потегот меѓу Богданци и Ѓавото.

Нова дива депонија на патот од Тетово кон Фалише

Независен - 11.07.2019

Група граѓани кои имаат домови и фирми долж патот од Тетово кон Фалише реагираат дека се создава нова дива депонија. Поради складираниот смет на една оградена локација тие половина час го блокираа сообраќајот.

Голема акција за чистење на сметот на булеварот Борис Трајковски

Нетпрес - 11.07.2019

Општина Кисела Вода во соработка со ЈП „Комунална хигиена“ изврши голема акција за целосно расчистување на сметот по целата должина на булеварот Борис Трајковски. Покрај ова, по должината на булеварот беа искосени и нараснатите тревни површини.

Граѓаните на Општина Центар разговараа со ЈП „Комунална хигиена“ за проблемот со отпадот

MakPress - 11.07.2019

Во текот на денешниот ден, ЈП „Комунална хигиена“- Скопје реализираше едукативно-информативни активности со граѓаните од скопската општина Центар. Приближно стотина граѓани беа информирани дека несовесното одлагање на комуналниот, кабастиот и ...

Не фрлајте ѓубре на Стража

PressingTV - 12.07.2019

Општина Маврово и Ростуше и Јавното комунално претпријатие „Маврово“ упатија апел до сите оние кои престојуваат на превојот Стража да бидат повнимателни за тоа каде ќе го фрлаат отпадот што го прават.

Почна чистењето на депонијата меѓу Богданци и Ѓавото

Вечер - 12.07.2019

Општина Богданци и јавното комунално претпријатие „Комунална чистота“, со асистенција на изведувачот „Вики Компани“ од Гевгелија, почнаа со чистење на депонијата лоцирана во подножјето на ветерните електрани, на потегот меѓу Богданци и Ѓавото.

Нова дива депонија на патот од Тетово кон Фалише

Либертас - 12.07.2019

– Штетно е по здравје да имаш толку многу смет. Има многу погони и населба со нови куќи. Миризбата и чадот не дозволуваат нормално да се живее. Тука има над 10 погони со околу 200 лица кои работат, рекоа граѓаните.

Комуналците во разговор со граѓаните за решавање на проблемите

Н.Македонија - 12.07.2019

Комуналците излегоа на терен, а имаат за задача да реализираат едукативно-информативни активности со граѓаните. Вчера вработени на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје се среќаваа со граѓаните од скопската општина Центар, со кои разговараа за актуелни ...