TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Експерт одговара на „вечното прашање“: Дали гумите за џвакање може да ни помогнат да ослабеме?

Попара - 10.04.2021

Гумата за џвакање е вид бонбона направени од гума или сличен еластичен материјал наменет за џвакање. Иако трагите на предмети слични на гуми за џвакање датираат од неолитската ера, таа е создадена во својата модерна форма во Соединетите Држави во ...

НАСА разви „трајни гуми“: На пазарот од 2022 година (ВИДЕО)

Денар - 10.04.2021

Компанијата „SMART Tire“ од Калифорнија неодамна објави иновативна гума за велосипеди без воздух, која првично ја разви НАСА и која никогаш не пропаѓа. Гумата го доби името – Metl, „вечната велосипедска гума на иднината“.