TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Информативен мрак – ниту една од повиканите институции не открива како и дали постапила за „стратешките“ инвеститори

Алфа - 12.02.2024

Молк од институциите кои треба да го регулираат трошењето народни пари на државна помош. Комисијата за заштита на конкуренција не одговара на прашањата како ќе постапи по претставката од здружението на инженери за одобрување од скоро 50 милиони евра ...

Здружение на инженери: „Митилинеос“ не смее да добива државна помош

Слободен Печат - 12.02.2024

Реалната пазарна цена на гасната електрана Митилинеос чини околу 180 -190 милиони евра за предвидените максимални 165 мегават-часа електрична моќност, а секако не чини 290 милиони евра како што е наведено во Предлог законот, реагира Здружението на ...

Последиците ќе бидат долгорочни ако Митилинеос влезе на пазарот: Инжинерите излегоа со факти и пресметки

Република - 12.02.2024

Во врска со последните актуелни енергетски теми поврзани со Предлог законот и Договорот со стратешкиот инвеститор Митилинеос, во јавноста се појавија функционери кои даваа изјави кои не соодветствуваат со реалните и вистинити податоци за кои до ...

Енергетската самостојност на една земја е прашање на нејзиниот суверенитет

Н.Македонија - 12.02.2024

Експертската фела со јасна порака до државата самата да ги гради новите енергетски капацитети Во време на глобални превирања во светот, енергетската самостојност на една земја е прашање на нејзиниот суверенитет и опстанок, така што со какво било ...

ПРОИЗВОДИТЕЛИ: „Акуо Енерџи“ и „Митилинеос“ ќе се збогатат за кратко време во Македонија

Фактор - 12.02.2024

Производители, односно сопственици на фотоволтаични централи, кои го контактираа „Фактор“ ужажуваат дека електричната енергија која ќе му ја продаваат „Акуо Енерџи“ и „Митилинеос“ како стратешки инвеститори на ЕСМ изгледа доста скапо, со оглед на ...

Здружение на инженери со претставка до Комисијата за заштита од конкуренција за грчки „Митилинеос“

Сител - 11.02.2024

Здружението на инженери по дописите до пратениците, утрово испрати и претставка до Комисијата за заштита од конкуренција за грчки „Митилинеос“. Во рацете на оваа Комисија е одлуката за тоа дали ќе биде доделена државна помош од 50 милиони евра на ...

Закон „Митилинеос“- новиот електро шок. Грабеж на народни пари или редовна евтина струја

Телма - 11.02.2024

Законот Митилинеос да се спречи од Комисијата за заштита на конкуренција, бара Здружението на инжинери. Бислимовски смета дека државната изградба на тој проект е невозможна поради корупцијата.

Здружението на инженери не се откажува- да не се потпише спорниот договор со грчки „Митилинеос“

Канал5 - 11.02.2024

Здружението на инженери не се откажува. По обраќањето до правобранителството, со нова претставка овој пат до Комисијата за заштита од конкуренцијата, бараат да не се потпише спорниот договор со грчки Митилинеос, кој треба да гради когенеративна ...

Инженерите бараат заштита на јавниот интерес во случајот Митилинеос од Комисијата за заштита на конкуренција

Алфа - 11.02.2024

Комисијата за заштита на конкуренцијата да застане во одбрана на јавните интереси. Здружението на инженери поднесе претставка до комисијата за да го стопираат процесот за доделувањето на 50 милиони евра кеш на грчки Митилинеос .

Се бара заштита на јавниот интерес во случајот Митилинеос

МКД - 11.02.2024

Претставка до Комисијата за заштита на конкуренцијата Група граѓани од Комисијата за заштита на конкуренцијата бараат заштита на слободната конкуренција помеѓу претпријатијата на пазарот, бараат да се изврши контрола на предлог законот за ...

Претставка до Комисијата за заштита на конкуренцијата за случајот Митилинеос

А1 On - 11.02.2024

Инженери, гражани и дипломати поднеле заедничка претставка за заштите на јавниот интерес до Комисијата за заштита на конкуренцијата за случајот Митилинеост. Информираат дека целта им е да се спречи „евентуална штета по Буџетот на Македонија, бидејќи ...

Претставка од Здружението на инженери до Комисијата за заштита на конкуренцијата во врска со проектот „Митилинеос“

Либертас - 11.02.2024

Поаѓајќи од Вашите надлежности за спроведување на законодавството од областа на контролата на државната помош, заради заштита на слободната конкуренција помеѓу претпријатијата на пазарот, бидејќи слободната конкуренција е од пресудна важност за сите ...

Во врска со проектот „Митилинеос“ здружението на инженери поднесе претставка до Комисијата за заштита на конкуренцијата

Република - 11.02.2024

Од објавија претставка до Комисијата за заштита на конкуренцијата во врска со проектот „Митилинеос“. Претставката ја пренесуваме во целост. Поаѓајќи од Вашите надлежности за спроведување на законодавството од областа на контролата на државната ...

МАКЕДОНСКИ ИНЖЕНЕРИ: Комисијата за заштита да ја заштити конкурентноста од привилегиите дадени на Митилинеос

Денешен - 11.02.2024

Поаѓајќи од Вашите надлежности за спроведување на законодавството од областа на контролата на државната помош, заради заштита на слободната конкуренција помеѓу претпријатијата на пазарот, бидејќи слободната конкуренција е од пресудна важност за сите ...

Здружението на инженери до Комисијата за заштита на конкуренцијата за проектот „Митилинеос“

Канал5 - 11.02.2024

Поаѓајќи од Вашите надлежности за спроведување на законодавството од областа на контролата на државната помош, заради заштита на слободната конкуренција помеѓу претпријатијата на пазарот, бидејќи слободната конкуренција е од пресудна важност .

ЗДРУЖЕНИЕ НА ИНЖЕНЕРИ НА МАКЕДОНИЈА СО НОВА РЕАКЦИЈА: Македонија ќе откупува енергија од Митилинеос од 15 до 35 отсто ...

Фактор - 11.02.2024

Здружението на Инженери на Република Македонија, денеска се огласи со ново соопшение до јавноста, кое е всушност обраќање до Комисијата за заштита на конкуренцијата во Макеоднија. Нивните забелешки повторно се однесуваат на најавите за озаконување и ...

Претставка од Здружението на инженери до Комисијата за заштита на конкуренцијата во врска со проектот „Митилинеос“

Бриф - 11.02.2024

Поаѓајќи од Вашите надлежности за спроведување на законодавството од областа на контролата на државната помош, заради заштита на слободната конкуренција помеѓу претпријатијата на пазарот, бидејќи слободната конкуренција е од пресудна важност за сите ...

Претставка од Здружението на инженери до Комисијата за заштита на конкуренцијата во врска со проектот „Митилинеос“

Пулс24 - 11.02.2024

Поаѓајќи од Вашите надлежности за спроведување на законодавството од областа на контролата на државната помош, заради заштита на слободната конкуренција помеѓу претпријатијата на пазарот, бидејќи слободната конкуренција е од пресудна важност за сите ...

ПРЕТСТАВКА ДО КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА НА КОНКУРЕНЦИЈАТА ВО СЛУЧАЈОТ „МИТИЛИНЕОС“ Да се испитаат околностите за доделување ...

+инфо - 11.02.2024

Комисијата за заштита на конкуренцијата треба да изврши контрола на примената на одредбите и прописите кои се предложени во предлог - законот за реализација на стратешкиот инвестиционен проект МИТИЛИНЕОС когенеративна постројка Скопје по скратена ...

Поради Митилинеос: Инжинерите на Македонија поднесоа претставка до Комисијата за заштита на конкуренција поради ...

Телма - 11.02.2024

Од Здружението на инжинери соопштија дека заедно со група граѓани, наши поддржувачи, до Комисијата за заштита на конкуренцијата доставена Претставка за заштита на јавните интереси. -Претставката е поднесена со намера да превенираме евентуална штета ...

Инженерите со претставка до Комисијата за заштита од конкуренција: Инсистираат да не се потпише спорниот договор со ...

ММС - 11.02.2024

Здружението на инженери со претставка до Комисијата за заштита од конкуренција побара ова тело да застане во одбрана на јавниот интерес и да го стопира доделувањето на 50 милиони евра на грчката компанија Митилинеос.

Да се заштити државниот буџет!

Н.Македонија - 12.02.2024

До: Комисија за заштита на конкуренцијата Ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54 (6 кат), Скопје, Врз основа на член 3 и 4, а во врска со член 2 од Законот за постапување по претставки и предлози („Службен весник на РМ“ бр.

Последиците ќе бидат долгорочни ако Митилинеос влезе на пазарот: Инженерите излегоа со факти и пресметки

Lider - 12.02.2024

Во врска со последните актуелни енергетски теми поврзани со Предлог законот и Договорот со стратешкиот инвеститор Митилинеос, во јавноста се појавија функционери кои даваа изјави кои не соодветствуваат со реалните и вистинити податоци за кои до ...

Последиците ќе бидат долгорочни ако Митилинеос влезе на пазарот, смета Здружението на инжинери

Нетпрес - 12.02.2024

Во врска со последните актуелни енергетски теми поврзани со Предлог законот и Договорот со стратешкиот инвеститор Митилинеос, во јавноста се појавија функционери кои даваа изјави кои не соодветствуваат со реалните и вистинити податоци за кои до ...