TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Продадени се пиштолите на Наполеон, што Франција ги смета за националано богатство

Канал5 - 08.07.2024

Два богато украсени пиштоли кои му припаѓале на Наполеон I до неговата прва абдикација во 1814 година и се класифицирани како француско „национално богатство“ се продадени на аукција за 1,69 милиони евра.

Два богато украсени пиштоли на Наполеон продадени за 1,69 милиони евра

Слободен Печат - 08.07.2024

Два вредни пиштоли кои му припаѓале на Наполеон Први до неговата прва абдикација во 1814 година, класифицирани како „национално богатство“, се продадоа на аукција во Франција за 1,69 милиони евра , објави во неделата аукциската куќа „Осенат“, ...

Два пиштола со кои Наполеон сакал да се самоубие продадени за 1,69 милиони евра

Сакам да кажам - 08.07.2024

Два пиштола кои му припаѓале на францускиот император Наполеон Бонапарта, со кои некогаш имал намера да се самоубие, се продадени на аукција за 1,69 милиони евра. Оружјето oд парискиот производител Луj-Марин Госет се очекуваше да достигне цена меѓу ...

Пиштолите со кои Наполеон Бонапарта планирал да се самоубие се продадени во Франција за 1,7 милиони евра

Во Центар - 08.07.2024

Два пиштоли кои Наполеон Бонапарта некогаш имал намера да ги употреби за да се самоубие биле продадени во Франција за 1,69 милиони евра (1,8 милиони долари), соопшти аукциската куќа, а владата го забранила нивниот извоз за да можат да останат во ...