TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Политичари прекршувале закони за кинески инвестиции: Мапа со контроверзни проекти на Балканот

А1 On - 18.04.2024

Во 2014 година, кинескиот лидер Си Џинпинг ги објави плановите да ја вклучи Европа во неговиот потписен глобален трговски и инфраструктурен проект, Иницијативата „Појас и пат“. Оттогаш, земјите од регионот на Западен Балкан, особено, обезбедија ...

Контроверзии во кинеските инвестиции на Западен Балкан

Р.С.Европа - 17.04.2024

Мапирањето на кинеските инвестиции во земјите од Западен Балкан покажува дека развојната кампања на Кина во инфраструктурни проекти како Иницијативата „Појас и пат“ има висока цена за човековите права, транспарентноста и животната средина со особено ...