TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Mладите лекари реагираат, во тетовската болница се прима со привилегии

МКД - 10.02.2019

Во тетовската болница не се вработуваат кадри според знаењето и стручноста, туку според привилегии, реагира Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари (АСМЛ). Асоцијацијата на Фејсбук објавија листи од освоени бодови од стручен испит што се ...

АСМЛ: Во болницата во Тетово се вработуваат лекари според привилегии

Фокус - 10.02.2019

Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари ( АСМЛ ), реагира дека во тетовската болница не се вработуваат кадри според знаењето и стручноста, туку според привилегии. Тие на социјалната мрежа Фејсбук објавија листи од освоени бодови од стручен ...

АСМЛ: Во тетовската болница не се вработени најдобрите лекари, а има и такви кои не се на ранг листата

+инфо - 10.02.2019

На огласот за вработување на доктори на медицина во Клиничката болница во Тетово не се испочитувани правилата, односно примањето на кандидатите воопшто не било направено според бодовната ранг листа, а некои од кандидатите кои се примени, воопшто и ...

Тетовската болница вработува роднини на функционери, а не најдобрите лекари, вели Асоцијацијата на млади лекари и ...

Сакам да кажам - 10.02.2019

Во болницата во Тетово се вработуваат специјализанти според привилегии, а не според знаењето и стручноста, велат од Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари. Тие на својата Фејсбук страница објавија листи од освоените бодови од стручниот испит ...

АСМЛ: Во тетовската клиничка болница се примени лица кои имаа помалку бодови од одбиените кандидати

Телма - 10.02.2019

Ова се списоците објавени од Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари, на кои се гледа дека во тетовската клиничка болница се примени лица кои имаа, пониска бодовна ранг листа од кандидатите кои се одбиени Ваквата пракса според Асоцијацијата ...

Во Тетово се вработуваат лекари кои воопшто не биле на кандидатските листи – најдобрите ќе си седат дома

Алфа - 10.02.2019

Скандал во тетовската клиника. На огласот за вработување на млади лекари специјализанти примени се лица кои воопшто и не биле кандидати, а со празни раце останале дури и оние кои добиле највисоки оценки според критериумите за вработување! ...

Чудни критериуми за вработување: Нема место за лекари Македонци во тетовската Клиника

еМагазин - 10.02.2019

Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари обвинува за местење на огласите за вработување медицински лица во Клиниката во Тетово. Тие објавија резултати од конкурсот за вработување од кои може да се види дека бодувањето на кандидати не било ...

Во Тетово се вработуваат лекари кои ги нема на ранг листата

Нетпрес - 09.02.2019

Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари АСМЛ обвинува дека не се испочитувани правилата на конкурсите за вработување доктори на медицина, односно дека бодовната ранг листа не била одлучувачка за примање на кандидатите.

(ФОТО) СКАНДАЛ: На работното место доктори за медицина примени лица кои воопшто ги немало на ранг листата

Скопје1 - 09.02.2019

На Фејсбук страницата Асоцијација на специјализнати и млади лекари се појави фотографија на која на работното место доктори за медицина во О.Е. Интерно одделение се примени лица кои воопшто ги немало на ранг листата.

АСМЛ: Во тетовската болница не се вработени најдобрите лекари, а има и такви кои не се на ранг листата

Либертас - 10.02.2019

На огласот за вработување на доктори на медицина во Клиничката болница во Тетово не се испочитувани правилата, односно примањето на кандидатите воопшто не било направено според бодовната ранг листа, а некои од кандидатите кои се примени, воопшто и ...

„Тетовската болница вработува роднини на функционери, а не најдобрите лекари“

Курир - 10.02.2019

Во болницата во Тетово се вработуваат специјализанти според привилегии, а не според знаењето и стручноста, велат од Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари. Тие на својата Фејсбук страница објавија листи од освоените бодови од стручниот испит ...

На работното место доктори за медицина примени лица кои воопшто ги немало на ранг листата

Република - 09.02.2019

На Фејсбук страницата Асоцијација на специјализнати и млади лекари се појави фотографија на која на работното место доктори за медицина во О.Е. Интерно одделение се примени лица кои воопшто ги немало на ранг листата, објави Скопје1.

На работното место доктори за медицина примени лица кои воопшто ги немало на ранг листата

Вечер - 10.02.2019

На Фејсбук страницата Асоцијација на специјализнати и млади лекари се појави фотографија на која на работното место доктори за медицина во О.Е. Интерно одделение се примени лица кои воопшто ги немало на ранг листата, објави Скопје1.