TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ново истражување: Несреќните бракови се подобри за вашето здравје отколку да бидете сами

Локално - 07.02.2023

Кога ќе се венчаат, сопружниците се апсолутно сигурни дека ја нашле вистинската личност со која сакаат да останат до крајот на животот. Сепак, неизбежно е по некое време да дојде до расправии и несогласувања, па многу луѓе да се одлучат да се ...

ВО ДОБРО И ВО ЛОШО: Бракот може да спречи развој на една многу сериозна болест

Panacea.mk - 07.02.2023

Бракот или заедничкиот живот може да спречи дијабетесот тип 2 без разлика дали врската е среќна, покажува најново истражување. П ретходни студии откриле дека среќните бракови носат низа здравствени придобивки во споредба со самците, вклучувајќи ...

Истражување: Бракот може да спречи дијабетес тип 2

Опсервер - 07.02.2023

Заеднички живот или брак може да спречи дијабетес тип 2, без разлика дали врската е среќна, покажуваат истражувањата. Наодите се објавени во стручното списание „Би-ем-џеј“ (BMJ Open Diabetes Research & Care).

Истражување: Бракот може да спречи дијабетес тип 2

Бриф - 07.02.2023

Заеднички живот или брак може да спречи дијабетес тип 2, без разлика дали врската е среќна, покажуваат истражувањата. Наодите се објавени во стручното списание „Би-ем-џеј“ ( BMJ Open Diabetes Research & Care ).

Истражување: Бракот може да спречи дијабетес тип 2

Курир - 07.02.2023

Заеднички живот или брак може да спречи дијабетес тип 2, без разлика дали врската е среќна, покажуваат истражувањата. Наодите се објавени во стручното списание „Би-ем-џеј“ (BMJ Open Diabetes Research & Care).

Истражување: Бракот може да спречи дијабетес тип 2

Канал5 - 07.02.2023

Заеднички живот или брак може да спречи дијабетес тип 2, без разлика дали врската е среќна, покажуваат истражувањата. Наодите се објавени во стручното списание „Би-ем-џеј“ (BMJ Open Diabetes Research & Care).

Истражување: Бракот може да спречи дијабетес тип 2

MakPress - 07.02.2023

Заеднички живот или брак може да спречи дијабетес тип 2, без разлика дали врската е среќна, покажуваат истражувањата. Наодите се објавени во стручното списание „Би-ем-џеј“ (BMJ Open Diabetes Research & Care).

Истражување: Бракот може да спречи дијабетес тип 2

Во Центар - 07.02.2023

Заеднички живот или брак може да спречи дијабетес тип 2, без разлика дали врската е среќна, покажуваат истражувањата. Наодите се објавени во стручното списание „Би-ем-џеј“ ( BMJ Open Diabetes Research & Care ).

Бракот може да го спречи развојот на една прилично сериозна болест

Слободен Печат - 08.02.2023

Претходни истражувања покажаа дека среќните бракови имаат низа здравствени предности и придобивки во споредба со самците, вклучувајќи подолг живот, помалку мозочни и срцеви удари, помалку депресија и поздрава исхрана.