TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Царовска: Ги повикуваме средните стручни училишта и компаниите да се пријават за грантови

Канал5 - 23.02.2021

На вебинарот беше промовиран првиот повик за изразување интерес за финансирање на проекти за соработка поврзани со стручно образование и обуки. На средните стручни училишта и компаниите им стануваат достапни финансиски средства за опремување на ...

МОН ги повикува средните стручни училишта и компаниите да се пријават за грантови на Германската развојна банка

Опсервер

Царовска: Ги повикуваме средните стручни училишта и компаниите да се пријават на повикот за грантови на германската развојна банка

Press24

Царовска: Ги повикуваме средните стручни училишта и компаниите да се пријават за грантови

Скопје инфо

МОН ги повикува средните стручни училишта и компаниите да се пријават за грантови на Германската развојна банка

Слободен Печат

МОН ги повикува средните стручни училишта и компаниите да се пријават за грантови на Германската развојна банка

CivilMedia

МОН ги повикува средните стручни училишта и компаниите да се пријават за грантови на Германската развојна банка

Frontline

Независен MakPress Мета Либертас 24Инфо Локално

Национална конференција за претставување на Регионалниот фонд за предизвици на Западен Балкан во Северна Македонија

Опсервер - 23.02.2021

Вкупен фонд од 2,5 милиони евра за македонски проекти за учење преку работа и дуален модел на образование – На денешната национална конференција во Македонија, Фондот за регионални предизвици го претстави првиот повик за поддршка на инвестиции во ...

Фонд од 2,5 милиони евра за македонски проекти за учење преку работа и дуален модел на образование

Фактор

Фонд од 2,5 милиони евра за македонски проекти за учење преку работа и дуален модел на образование

24Инфо

Фонд од 2,5 милиони евра за македонски проекти за учење преку работа и дуален модел на образование

Вечер Прес

Фонд од 2,5 милиони евра за македонски проекти за учење преку работа и дуален модел на образование

MakPress

Национална конференција за претставување на Регионалниот фонд за предизвици на Западен Балкан во Македонија

Smartportal

Царовска: Околу 85 отсто од компаниите се подготвени да примаат ученици на практична настава

24Инфо - 22.02.2021

Кампањата „Учи паметно, работи стручно” на Министерството за образование и наука попладнево беше промовирана на регионална средба во Берово, каде што покрај од оваа општина присуствуваа градоначалниците и претставници на компании и училишта од ...

Царовска: Околу 85 отсто од компаниите се подготвени да примаат ученици на практична настава

Frontline

Царовска: Со практичната настава учениците одблизу се запознаваат со струката која ја изучуваат, а компаниите имаат шанси да регрутираат кадар

Press24

Царовска: Околу 85 отсто од компаниите се подготвени да примаат ученици на практична настава

Скопје инфо

Царовска: Околу 85 отсто од компаниите се подготвени да примаат ученици на практична настава

MakPress

Царовска: Околу 85 отсто од компаниите се подготвени да примаат ученици на практична настава

CivilMedia

Царовска: Околу 85 отсто од компаниите се подготвени да примаат ученици на практична настава

Слободен Печат

Вечер Прес 360 степени Либертас Опсервер Иновативност Бизнис Вести Сакам да кажам Точка