TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хрватска: Над 90% од претприемачите се против зимско и летно сметање на времето

Бизнис Инфо - 14.09.2018

Речиси 90% од претприемачите во Хрватска се изјасниле против летно и зимско сметање на времето, односно поместување на стрелките на часовникот за еден час. Според истражувањето на хрватската стопанска комора повеќето од нив или над 60% од ...

Светот дискутира што е подобро: летното или зимското сметање на времето - еве што велат научниците

Факултети - 14.09.2018

Откако повеќе од 80 отсто од Европејците што учествувале во интернет-анкетата се изјаснија дека сакаат да го укинат поместувањето на часовникот на летно и зимско време, Европската комисија донела одлука дека ќе предложи цела ЕУ да се откаже од оваа ...

Ќе бидеме подебели, поглупи, помрзоволни: Ова се последиците од укинување на сезонското сметање на времето!

Република - 13.09.2018

Граѓаните на Европската комисија се изјаснија против летното и зимското сметање на времето, а повеќето се за воведување на трајно летно време. Европската комисија после тоа најави дека ќе предложи укинување на сезонското поместување на сказалките на ...

Балканот ќе ја следи ЕУ: Вечно летно време? Ќе бидеме подебели, поглупави и понерасположени

Вечер - 13.09.2018

Во репрезентативна онлајн анкета на Европската комисија од 4,6 милиони учесници, 84 отсто се изјасниле против сменувањето на летно и зимско сметање на времето, а повеќето се за воведување трајно летно време.

Во март 2019 година e последното поместување на стрелките на часовникот

МКД - 12.09.2018

Последното поместување на стрелките на часовникот ќе биде во март 2019 година, а потоа секоја земја-членка на ЕУ ќе мора да одлучи дали ќе остане на летно или ќе се врати на зимско сметање на времето, наведоа од Европската комисија.

EK: Поместувањето на времето да престане во 2019

Канал5 - 12.09.2018

Европската Комисија предложи да се укине летното и зимското сметање на времето во 2019. Денеска Европската Комисија предложи да престане менуцвањето на времето два пати во годината во 2019 , а на земјите членки да им се даде слобода самите да решат ...

Во 2019 година земјите на ЕУ последен пат ќе ги поместaт стрелките на часовникот

Правдико - 12.09.2018

Европската комисија денеска објави предлог за укинување на полугодишното поместување на стрелките на часовникот во ЕУ во 2019 година давајќи им слобода на земјите членки да одлучат сами дали сакаат да го задржат летното или зимското сметање на ...

Подгответе се: Стрелките на часовникот ќе одат еден час назад

Скопје24 - 12.09.2018

Еден час назад утрото меѓу сабота и недела на 27 и 28 октомври стрелките на часовникот ќе се вратат наназад. Во недела на 28 октомври, во 3 часот наутро, часовникот се враќа еден час назад и ќе биде 2 часот, што значи денот ќе трае 1 час подолго.

Европа го укинува поместувањето на часовникот за летно и зимско сметање на времето

Вечер - 12.09.2018

Европската Комисија денеска го стави на маса предлогот за укинување на сезонското сметање на времето, откако јавната консултација со граѓаните донесе рекордно висок број да одговори во текот на ова лето. -Поместувањето на часовникот мора да престане.

Нема веќе поместување на времето на часовникот

USB - 12.09.2018

Вкупно 4,6 милиони луѓе учествуваа во двомесечното истражување на Европската комисија и одговараа на прашањето дали се „за“ или „против“ летното/зимско сметање на времето. Повеќето испитаници гласаа против поместувањето на стрелките на часовникот, ...

Нема повеќе поместување на часовникот на зимско и летно време

MTM - 12.09.2018

Европската комисија денеска го објави предлогот за укинување на полугодишното поместување на часовникот во ЕУ во 2019 година, давајќи им на земјите-членки слобода да одлучат дали сакаат да го задржат летното или зимското сметање на времето.

Ќе бидеме подебели, поглупи и помрзоволни: Ова се последиците од укинување на сезонското сметање на времето

Курир - 13.09.2018

Граѓаните на Европската комисија се изјаснија против летното и зимското сметање на времето, а повеќето се за воведување на трајно летно време. Европската комисија после тоа најави дека ќе предложи укинување на сезонското поместување на сказалките на ...

Kога ќе престанеме да ги поместуваме стрелките на часовникот?

Фактор - 12.09.2018

Поместување на стрелките на часовникот за последен пат ќе има во март 2019 година, а потоа секоја земја-членка на ЕУ ќе мора да одлучи дали ќе остане на летно или ќе се врати на зимско сметање на времето. Ова го наведоа од Европската комисија.

Готово е: Се укинува зимското сметање на времето

Centar - 12.09.2018

Европската комисија денеска објави предлог за укинување на полугодишното поместување на стрелките на часовникот во ЕУ во 2019 година давајќи им слобода на земјите членки да одлучат сами дали сакаат да го задржат летното или зимското сметање на ...

Доколку се воведе трајно летно време луѓето ќе станат подебели, поглупи и помрзоволни

Press24 - 13.09.2018

Граѓаните на Европската комисија се изјаснија против летното и зимското сметање на времето, а повеќето се за воведување на трајно летно време. Европската комисија после тоа најави дека ќе предложи укинување на сезонското поместување на сказалките на ...

Во март 2019 година e последното поместување на стрелките на часовникот

Тера - 14.09.2018

Последното поместување на стрелките на часовникот ќе биде во март 2019 година, а потоа секоја земја-членка на ЕУ ќе мора да одлучи дали ќе остане на летно или ќе се врати на зимско сметање на времето, наведоа од Европската комисија.

Ќе бидеме подебели, поглупи и помрзоволни: Ова се последиците од укинување на сезонското сметање на времето

Пулс24 - 13.09.2018

Граѓаните на Европската комисија се изјаснија против летното и зимското сметање на времето, а повеќето се за воведување на трајно летно време. Европската комисија после тоа најави дека ќе предложи укинување на сезонското поместување на сказалките на ...

Ова се последиците од укинување на сезонското сметање на времето

Среќа.mk - 13.09.2018

Граѓаните на Европската комисија се изјаснија против летното и зимското сметање на времето, а повеќето се за воведување на трајно летно време. Европската комисија после тоа најави дека ќе предложи укинување на сезонското поместување на сказалките на ...

Ќе бидеме подебели, поглупави, помрзоволни: Ова се последиците од укинување на сезонското сметање на времето!

Скопје24 - 13.09.2018

Граѓаните на Европската комисија се изјаснија против летното и зимското сметање на времето, а повеќето се за воведување на трајно летно време. Европската комисија после тоа најави дека ќе предложи укинување на сезонското поместување на сказалките на ...