TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Конечно потврдено: околу Земјата орбитираат уште две месечини (ФОТО)

МКД - 09.11.2018

Колку што ни е познато, сè уште сме сами во сончевиот систем, ама сега нашата месечина има друштво. Унгарски астрономи потврдија дека две „месечини“ составени целосно од прашина орбитираат околу Земјата, па и ги снимија овие сателити, за кои долго ...

Гледајте пренос во живо на планетата Земја од вселената

MTM - 09.11.2018

На овој линк можете да гледате жив пренос со висока дефиниција (HD) на планетата Земја погледната од вселената. Камерите се поставени на Интернационалната Вселенска Станица (ISS) на која се наоѓаат астронаути од НАСА, руски космонаути, како и микс ...

Земјата има скриени Месечини

Емитер - 07.11.2018

Се чини дека Месечината и не е толку осамена во орбитата на Земјата и не, не мислам на астероидот за којшто во 2017 беше потврдено дека е во орбита со нашата планета. По половина век долга дебата, унгарските астрономи конечно пресекоа и го потврдија ...