TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поддршка од Општина Битола за оштетени земјоделци од невремето и поројниот дожд

24 Вести - 12.07.2019

Општина Битола ќе ги помогне земјоделците кои претрпеа штети од невремето кое на 10 јули се случи на подрачјето на таа локална самоуправа. Од секторот за односи со јавност информираат дека веќе е формирана Комисија за проценка на штети од ...

Општина Битола ги повикува земјоделците да поднесат барања за проценка на штетите по невремето

Макфакс - 12.07.2019

После силните врнежи од дожд и невремето кое ја зафати Битола на 10 јули и остави големи последици врз земјоделските насади во неколку битолски села, а со цел локалната самоуправа да им помогне на земјоделците во намалување на последиците со кои се ...

Поддршка од Општина Битола за оштетени земјоделци од невремето и поројниот дожд

Канал5 - 12.07.2019

Општина Битола ќе ги помогне земјоделците кои претрпеа штети од невремето кое на 10 јули се случи на подрачјето на таа локална самоуправа. Од секторот за односи со јавност информираат дека веќе е формирана Комисија за проценка на штети од ...

Се повикуваат битолските земјоделци да поднесат барања за проценка на штетите

Н.Македонија - 12.07.2019

По силните врнежи од дожд и невремето кое ја зафати Битола на 10 јули и остави големи последици врз земјоделските насади во неколку битолски села, а со цел локалната самоуправа да им помогне на земјоделците во намалување на последиците со кои се ...

Левица: Земјоделците се оставени на милост и немилост на пазарот

Точка - 10.07.2019

Владата на социјалдемократите немајќи никаква визија за економијата и земјоделието како витална стопанска гранка и дејност, по обичај земјоделците ги препушта на милост и немилост на пазарот! Министерот за земјоделство, Трајан Димковски, сосема ...

Макпетрол го доби тендерот за „зелена нафта“

PressingTV - 10.07.2019

„Макпетрол“ е избран за економски оператор за набавка на „зелена нафта“ за земјоделците – објави Платежната агенција. Инаку 7 компании ја подигнале тендерската документација, а до Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството, преку ...

Битолчани да побараат надомест на штета од Општината

+инфо - 12.07.2019

После силните врнежи од дожд и невремето кое ја зафати Битола на 10.07.2019 година и остави големи последици врз земјоделските насади во неколку битолски села, а со цел локалната самоуправа да им помогне на земјоделците во намалување на последиците ...

Левица: Владата на социјал-демократите немајќи никаква визија за економијата и земјоделието

24Инфо - 10.07.2019

Владата на социјал-демократите немајќи никаква визија за економијата и земјоделието како витална стопанска гранка и дејност, по обичај земјоделците ги препушта на милост и немилост на пазарот! Министерот за земјоделство Трајан Димковски сосема ...

Општина Битола ќе надоместува штети од невремето, еве што треба да направите

Скопје1 - 12.07.2019

После силните врнежи од дожд и невремето кое ја зафати Битола на 10.07.2019 година и остави големи последици врз земјоделските насади во неколку битолски села, а со цел локалната самоуправа да им помогне на земјоделците во намалување на последиците ...

Левица: Владата по обичај земјоделците ги препушта на милост и немилост

PressingTV - 10.07.2019

Владата на социјалдемократите, немајќи никаква визија за економијата и земјоделието како витална стопанска гранка и дејност, по обичај земјоделците ги препушта на милост и немилост на пазарот, обвини Левица во денешното соопштение.

Општина Битола ги повикува земјоделците да поднесат барања за проценка на штетите по невремето

Точка - 12.07.2019

После силните врнежи од дожд и невремето кое ја зафати Битола на 10 јули и остави големи последици врз земјоделските насади во неколку битолски села, а со цел локалната самоуправа да им помогне на земјоделците во намалување на последиците со кои се ...

Левица: Владата на СДСМ по обичај земјоделците ги препушта на милост и немилост

Република - 10.07.2019

Владата на социјалдемократите, немајќи никаква визија за економијата и земјоделието како витална стопанска гранка и дејност, по обичај земјоделците ги препушта на милост и немилост на пазарот – обвини Левица во своето соопштение.

Битолчани да побараат надомест на штета од општината

Либертас - 12.07.2019

По силните врнежи од дожд и невремето кое ја зафати Битола на 10.07.2019 година и остави големи последици врз земјоделските насади во неколку битолски села, а со цел локалната самоуправа да им помогне на земјоделците во намалување на последиците со ...