TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Аларм за истражувачите:Растенија во цут секаде предизвикуваат радост, но не и кога ќе почнат да се шират на Антарктикот

Вечер Прес - 30.09.2023

На копно, научниците открија цветни растенија, мов и алги кои се шират како никогаш досега, а на морето, обемот на пловечкиот морски мраз достигна рекордно ниско ниво, пишува sciencealert.com.

Цвеќиња цветаат на Антарктикот а тоа не е добра вест (Видео)

Во Центар - 30.09.2023

Антарктикот, познат по снегот и мразот, секоја година изгледа се помалку препознатлив. На копно, научниците открија цвеќиња, мов и алги кои се шират како никогаш досега, а на морето, обемот на пловечкиот морски мраз достигна рекордно ниско ниво.

Мразот на Антарктикот е исклучително низок

Н.Македонија - 29.09.2023

Морскиот мраз што го опкружува океанот околу Антарктикот достигна рекордно ниско ниво оваа зима, соопшти неодамна американскиот национален центар за податоци за снег и мраз, додавајќи ги стравувањата на научниците дека влијанието на климатските ...