TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Концерт на младиот виолинист Александар Иванов

МКД - 24.01.2023

Oркестарот на Македонската филхармонија во четврток ќе го одржи концертот насловен „Лезет“ на кој како солист ќе настапи младиот македонски виолинист Александар Иванов. На програмата се „Психофонија“ од македонскиот композитор Ристо Аврамовски со ...

Започна концертната сезона во македонската филхармонија

Тера - 23.01.2023

Новата концертна година во Филхармонијата започна со концертот АВА на саксофонистката Асја Фатеjeва (Германија). Таа блесна на сцената во изведбата на двете мошне интересни дела, од кои едното ја доживеа премиерата на македонската сцена.