TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фотографија на денот: Илегално исечено „дрвото на Робин Худ“

Deutsche Welle - 29.09.2023

Огромниот јавор, стар 300 години, кој стана славен покрај актерот Кевин Костнер во филмот „Робин Худ“, е жртва на вандализам. Јаворот беше едно од најпознатите дрвја, прекрасно и моќно се издигаше покрај 1.900 години стар ѕид- некогашна римска ...

Исечено е најпознатото дрво во Британија, 16- годишник е уапсен поради „Дрвото на Робин Худ“

Канал5 - 28.09.2023

Шеснаесетгодишник е уапсен откако било соборено едно од најпознатите дрвја во Велика Британија. Обележјето во Сикамор Гап, веднаш до ѕидот на Адријан во Нортамберленд, било исечено преку ноќ.