TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Значајна промена на полето на приватноста: Meta вклучува енкрипција за сите повици и пораки преку Messenger

365 - 08.12.2023

Компанијата Meta соопшти дека ќе воведе шифрирање (енкрипција) за личните повици и пораки преку апликацијата Messenger така што никој, па ни Meta, да не може да види што е испратено или речено.

Важно ажурирање: Messenger станува сè повеќе сличен на WhatsApp, еве што нуди Meta

Во Центар - 07.12.2023

Мета објави дека сите лични повици и разговори на секој корисник на Messenger ќе бидат стандардно шифрирани. Тоа е голема надградба на приватноста што ќе ја направи услугата повеќе слична на WhatsApp.