TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во тек донесување нов ГУП и три ДУП-ови во Велес

Канал5 - 14.02.2020

Предвидена е и локација за изградба на мал покриен базен во рамки на парцелата на постојниот градски пливачки, отворен базен, кој ќе е биде финансиран од Агенцијата за млади и спорт. Во завршна фаза е донесувањето нов Генерален урбанистички план ...

Во тек донесување нов ГУП и три ДУП-ови во Велес

MakPress - 14.02.2020

Предвидена е и локација за изградба на мал покриен базен во рамки на парцелата на постојниот градски пливачки, отворен базен, кој ќе е биде финансиран од Агенцијата за млади и спорт. Во завршна фаза е донесувањето нов Генерален урбанистички план ...

Ќе се донесат нов ГУП и три ДУП-ови

Вечер Прес - 14.02.2020

Во завршна фаза е донесувањето нов Генерален урбанистички план (ГУП) и на три детални урбанистички планови (ДУП) во Велес, за кои се очекува согласност од Министерството за транспорт и врски, за потоа тие да бидат ставени на разгледување и гласање ...