TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Феномен на Гренланд: Езеро исчезна за само пет часа (ВИДЕО)

USB - 03.12.2019

Езеро на површината на дебелиот слој мраз на Гренланд почна да се празни низ длабоки пукнатини и тој феномен се очекува да биде почест поради климатските промени. Слојот мраз на Гренланд може да биде дебел еден километар, а на лето е вообичаено дел ...

Феномен на Гренланд: Езеро исчезна за само пет часа

Кајгана - 03.12.2019

Езеро на површината на дебелиот слој лед на Гренланд почна да се празни низ длабоки пукнатини и тој феномен се очекува да биде почест поради климатските промени. Слојот лед на Гренланд може да биде дебел еден километар, а на лето е вообичаено дел од ...