TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Гостивар почна да функционира коалицијата ВМРО-ДПМНЕ и Алијансата за Албанците

МКД - 17.09.2019

Градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари од Алијансата за Албанците во општинскиот Совет ја презеде контролата од СДСМ и ДУИ. Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди од АА.

Алијансата за Албанците ќе раководи со Советот на општина Гостивар

Алсат-М - 16.09.2019

Алијансата на Албанците го презеде Советот на општина Гостивар. Досегашниот претседател од редовите на ДУИ, Насир Муслиу, поднесе оставка. За нов претседател е избран Бесим Мемеди. Причини за оставката, според Муслиу, се притисоци од градоначалникот ...

Алијансата за Албанците доби мнозинството во советот на Општина Гостивар

Телма - 16.09.2019

Алијансата за Албанците го доби мнозинството во советот на Општина Гостивар. Одлучувачките 16 гласа се во рацете на партијата на градоначалникот Арбен Таравари. Поранешниот претседател на Советот, Насир Муслиу од ДУИ, на почетокот на денешната ...

Таравари доби мнозинство и поддршка од општинскиот совет

Сител - 16.09.2019

Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди. Тој беше избран на денешната седница на Советот откако досегашниот претседавач Насир Муслиу поднесе оставка. Со промената беше промовирно и новото мнозинство коешто се создаде околу ...

Таравари со помош на ВМРО ја презеде контролата во гостиварскиот совет од СДСМ и ДУИ

Фокус - 16.09.2019

Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди, кој беше избран на денешната седница на Советот откако досегашниот претседавач Насир Муслиу поднесе оставка. На тој начин, со промената беше промовирно и новото мнозинство коешто се ...

ДУИ по прегрупирањето во Советот: Таравари сега нема простор за изговор и манипулација

Gostivarpress.mk - 16.09.2019

По промената на силите во Советот на Општина Гостивар, која се случи на денешната седница, со соопштение се огласи гостиварскиот огранок на ДУИ. „Денес заврши скоро двегодишниото жалење на Арбен Таравари за наводна опструкција од страна на ...

Алијансата на Села влезе во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ во Гостивар

360 степени - 16.09.2019

Во Совет на Гостивар, со изборот на нов претседател е формализирана коалиција меѓу Алијансата за Албанците и ВМРО-ДПМНЕ. Досега во Советот доминираа ДУИ и СДСМ кој имаа мнозинство заедно со советниците од НДП-Унитети и Кашмир Салиу од Демократски ...

СОВЕТ НА ГОСТИВАР: Опозицијата ја презеде локалната власт од ДУИ и СДСМ во општината

Денешен - 16.09.2019

Во Советот на Општина Гостивар дојде до промена на силите и со изборот на нов претседател е формализирана коалиција меѓу Алијансата за Албанците и ВМРО-ДПМНЕ. Како што објави Гостиварпрес, досега во Советот доминираа ДУИ и СДСМ кои имаа мнозинство ...

Таравари го презеде мнозинството во Советот на Општина Гостивар

Локално - 16.09.2019

Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди. Тој беше избран на денешната седница на Советот откако досегашниот претседавач Насир Муслиу поднесе оставка. Со промената беше промовирано и новото мнозинство коешто се создаде околу ...

Таравари доби мнозинство и поддршка од општинскиот совет

Независен - 16.09.2019

Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди. Тој беше избран на денешната седница на Советот откако досегашниот претседавач Насир Муслиу поднесе оставка. Со промената беше промовирано и новото мнозинство коешто се создаде околу ...

Таравари го презеде мнозинството во Советот на Општина Гостивар

Gostivarpress.mk - 16.09.2019

На денешната седница на Советот на Општина Гостивар се случи пресврт со советничкото мнозинство. Претседателот на Советот, Насир Муслиу од ДУИ, поднесе оставка на почетокот на седницата, по што за нов претседател беше избран Бесим Мемеди, од ...

Коалиција Алијанса на Албанците и ВМРО-ДПМНЕ во Гостивар

Expres - 16.09.2019

Со изборот на нов претседател на Советот на Општина Гостивар, формализирана е коалицијата меѓу Алијансата за Албанците и ВМРО-ДПМНЕ. Досега во Советот доминираа ДУИ и СДСМ кој имаа мнозинство заедно со советниците од НДП-Унитети и Кашмир Салиу од ...

ТАРАВАРИ ГО ПРЕЗЕДЕ МНОЗИНСТВОТО ВО ГОСТИВАР, ПАРТИЈАТА НА СЕЛА ВЛЕЗЕ ВО КОАЛИЦИЈА СО ВМРО ДПМНЕ

24 Вести - 16.09.2019

Нов претседател на Советот на Општина Гостивар е Бесим Мемеди. Тој беше избран на денешната седница на советот откако досегашниот претседавач Насир Муслиу поднесе оставка. Со промената беше промовирно и новото мнозинство коешто се создаде околу ...

Таравари ја презеде контролата врз гостиварскиот совет од СДСМ и ДУИ

Либертас - 16.09.2019

Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди. Тој беше избран на денешната седница на Советот откако досегашниот претседавач Насир Муслиу поднесе оставка. Со промената беше промовирно и новото мнозинство коешто се создаде околу ...

Таравари со помош на ВМРО-ДПМНЕ го доби мнозинството во советот на Гостивар

MakPress - 16.09.2019

Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди. Тој беше избран на денешната седница на Советот откако досегашниот претседавач Насир Муслиу поднесе оставка. Со промената беше промовирно и новото мнозинство коешто се создаде околу ...

Таравари ја презеде контролата врз гостиварскиот совет од СДСМ и ДУИ

1tv - 16.09.2019

Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди. Тој беше избран на денешната седница на Советот откако досегашниот претседавач Насир Муслиу поднесе оставка. Со промената беше промовирно и новото мнозинство коешто се создаде околу ...

Со помош на ВМРО-ДПМНЕ, Таравари го презеде мнозинството во Гостивар

+инфо - 16.09.2019

Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди. Тој беше избран на денешната седница на Советот откако досегашниот претседавач Насир Муслиу поднесе оставка. Со промената беше промовирно и новото мнозинство коешто се создаде околу ...

Таравари доби мнозинство и поддршка од општинскиот совет

Слободен Печат - 16.09.2019

Со ваквиот распоред на силите Советот има мнозинство кое го предводи партијата на градоначалникот Арбен Таравари, Алијанса на Албанците. Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди.

Таравари доби мнозинство и поддршка од општинскиот совет

4NEWS - 16.09.2019

Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди. Тој беше избран на денешната седница на Советот откако досегашниот претседавач Насир Муслиу поднесе оставка. Со промената беше промовирно и новото мнозинство коешто се создаде околу ...

Алијанса и ВМРО-ДПМНЕ направија коалиција во Гостивар и го преземаа мнозинството

Press24 - 16.09.2019

Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди. Тој беше избран на денешната седница на Советот откако досегашниот претседавач Насир Муслиу поднесе оставка. Со промената беше промовирно и новото мнозинство коешто се создаде околу ...

Таравари доби мнозинство и поддршка од општинскиот совет

PressingTV - 16.09.2019

Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди. Тој беше избран на денешната седница на Советот откако досегашниот претседавач Насир Муслиу поднесе оставка. Со промената беше промовирно и новото мнозинство коешто се создаде околу ...

Таравари доби мнозинство и поддршка од општинскиот совет на Гостивар

ММС - 16.09.2019

Нов претседател на Советот на општина Гостивар е Бесим Мемеди. Тој беше избран на денешната седница на Советот откако досегашниот претседавач Насир Муслиу поднесе оставка. Со промената беше промовирно и новото мнозинство коешто се создаде околу ...