TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Донесен Предлог-законот за финансиска поддршка на инвестиции

А1 On - 13.03.2018

На усвојување во Собранието на РМ, Владата денеска го пушти ново усогласениот текст на Предлог-законот за финансиска поддршка на инвестиции. Со овој закон се уредуваат видовите, висината, условите, начинот и постапката за доделување на финансиска ...

Владата предвиде финансиска поддршка и на инвестициите од дијаспората

Либертас - 13.03.2018

Владата попладнево, на својата 58 седница го усвои предлог-законот за финансиска поддршка на инвестициите, каде покрај странските и домашните инвеститори, свое место во законот добија и инвестициите од дијаспората, како инвестиции од значаен интерес ...

Владата го пушти ново усогласениот текст на Предлог-законот за финансиска поддршка на инвестиции

Бизнис Вести - 14.03.2018

На усвојување во Собранието на РМ, владата синоќа го пушти ново усогласениот текст на Предлог-законот за финансиска поддршка на инвестиции. Со овој закон се уредуваат видовите, висината, условите, начинот и постапката за доделување на финансиска ...

Владата го усвои законот за финансиска подршка на инвестициите

24 Вести - 13.03.2018

Владата попладнево го усвои предлог законот за финансиска поддршка на инвестициите, каде покрај странските и домашните инвеститори, свое место во законот добија и инвестициите од дијаспората, како инвестиции од значаен интерес за Македонија.

Законот за поддршка на инвестициите Владата го достави до Собранието

Локално - 14.03.2018

Владата во собраниска процедура го пушти усогласениот текст на Предлог-законот за финансиска поддршка на инвестиции со кој се уредуваат видовите, висината, условите, начинот и постапката за доделување на финансиска поддршка на инвестициите на ...

Владата го усвои предлог-законот за финансиска поддршка на инвестициите

Курир - 13.03.2018

Владата попладнево, на својата 58 седница го усвои предлог-законот за финансиска поддршка на инвестициите, каде покрај странските и домашните инвеститори, свое место во законот добија и инвестициите од дијаспората, како инвестиции од значаен интерес ...

Законот за поддршка на инвестициите Владата го достави до Собранието

+инфо - 14.03.2018

Според Владата, овој закон претставува своевидна шема за поддршка согласно прописите со кои се уредува контролата на државната помош за инвестициите. Владата во собраниска процедура го пушти усогласениот текст на Предлог-законот за финансиска ...

Поддршка на инвестициите од дијаспората

МКД - 13.03.2018

Владата попладнево, на својата 58 седница го усвои предлог-законот за финансиска поддршка на инвестициите, каде покрај странските и домашните инвеститори, свое место во законот добија и инвестициите од дијаспората, како инвестиции од значаен интерес ...

Законот за инвестициите доставен на усвојување

Макфакс - 14.03.2018

На усвојување во Собранието, Владата го пушти ново усогласениот текст на Предлог-законот за финансиска поддршка на инвестиции. Со овој закон се уредуваат видовите, висината, условите, начинот и постапката за доделување на финансиска поддршка на ...

Владата со конкретен чекор за поддршка на инвестициите од дијаспората

Сител - 13.03.2018

- Владата попладнево, на својата 58 седница го усвои предлог-законот за финансиска поддршка на инвестициите, каде покрај странските и домашните инвеститори, свое место во законот добија и инвестициите од дијаспората, како инвестиции од значаен ...

Законот за инвестициите доставен на усвојување

Вечер - 14.03.2018

На усвојување во Собранието, Владата го пушти ново усогласениот текст на Предлог-законот за финансиска поддршка на инвестиции. Со овој закон се уредуваат видовите, висината, условите, начинот и постапката за доделување на финансиска поддршка на ...

И дијаспората ќе добие државна помош за инвестиции во Македонија

еМагазин - 14.03.2018

Владата на вчерашната седница го усвои предлог-законот за финансиска поддршка на инвестициите, каде покрај странските и домашните инвеститори, свое место во законот добија и инвестициите од дијаспората – како инвестиции од значаен интерес за ...

Собранието ќе одлучува за Законот за финансиска поддршка на инвестиции

Фактор - 14.03.2018

Ново усогласениот текст на Предлог-законот за финансиска поддршка на инвестиции, Владата синоќа го достави на усвојување во Собранието на РМ. Со овој закон се уредуваат видовите, висината, условите, начинот и постапката за доделување на финансиска ...

Владата ќе дава дополнителна финансиска поддршка за инвестициите од дијаспората

Денар - 14.03.2018

Владата вчера на својата 58. седница го усвоила предлог-законот за финансиска поддршка на инвестициите, каде покрај странските и домашните инвеститори, свое место во законот добиле и инвестициите од дијаспората – како инвестиции од значаен интерес ...

Законот за инвестициите доставен на усвојување

Точка - 14.03.2018

На усвојување во Собранието, Владата го пушти ново усогласениот текст на Предлог-законот за финансиска поддршка на инвестиции. Со овој закон се уредуваат видовите, висината, условите, начинот и постапката за доделување на финансиска поддршка на ...

Трансферите од дијаспората да се претворат во инвестиции...

Н.Македонија - 15.03.2018

За почетни инвестициски вложувања на деловни субјекти основани од државјани на Република Македонија што имаат живеалиште или привремен престој надвор од нашата држава и доколку инвестицијата се однесува на инвестициски проекти од значаен економски ...

Предлог-закон за финансиска поддршка на инвестиции

iPortal - 14.03.2018

На усвојување во Собранието на РМ, владата вчера го пушти ново усогласениот текст на Предлог-законот за финансиска поддршка на инвестиции. Со овој закон се уредуваат видовите, висината, условите, начинот и постапката за доделување на финансиска ...

Законот за инвестициите доставен на усвојување

Sky - 14.03.2018

Владата на усвојување во Собранието го пушти новоусогласениот текст на предлог-законот за финансиска поддршка на инвестиции. Со овој закон се уредуваат видовите, висината, условите, начинот и постапката за доделување финансиска поддршка на ...

Законот за инвестициите доставен на усвојување

Денар - 14.03.2018

Владата на усвојување во Собранието го пушти новоусогласениот текст на предлог-законот за финансиска поддршка на инвестиции. Со овој закон се уредуваат видовите, висината, условите, начинот и постапката за доделување финансиска поддршка на ...