TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сенатот на Јута дозволи полигамните бракови да не се сметаат за кривично дело, туку за прекршок

+инфо - 20.02.2020

Сенатот на Јута синоќа изгласа нацрт-закон за декриминализиција на полигамните бракови во сојузната држава, која пред речиси две децении се најде на насловите страници, по случајот со силување на малолетно лице во еден полигамен мормонски брак.

Јута донесе закон според кој полигамијата е прекршок, а не кривично дело

Макфакс - 20.02.2020

Сенатот на американската сојузна држава Јута едногласно одлучи полигамијата да не биде кривично дело туку прекршок, објави Би-би-си. Според досегашниот закон, на луѓето со повеќе сопружници им се закануваше затвор до пет години.

Јута ја декриминaлизираше полигамијата

Нетпрес - 19.02.2020

Сенатот на американската сојузна држава Јута едногласно одлучи да ја декриминилизира полигамијата кај возрасните лица, пренесуваат во средата медиумите. Според досегашниот закон, на секој за кого ќе биде докажано дека има повеќе сопругу му се ...

Во оваа земја во САД 30 000 луѓе живеат во полигамијa, повеќе не е нелегално

Слободен Печат - 19.02.2020

Според досегашниот закон, за секој кој ќе се докаже дека има повеќе од една сопруга, му се закануваше казна затвор до пет години. Сенатот во американската држава Јута едногласно одлучи да ја декриминализира полигамијата кај возрасните лица, објави ...

Полигамијата стана легална во една од државите во САД

Канал5 - 19.02.2020

Сенатот на американската држава Јута едногласно одлучи да ја декриминализира полигамијата кај возрасните. Според законот, на секој за кој е докажано дека има повеќе од една сопруга, му се закануваше затвор до пет години.

Американската држава Јута ја декриминализира полигамијата

Курир - 20.02.2020

Сенатот во американската држава Јута едногласно одлучи да ја декриминализира полигамијата кај возрасните. Според досегашниот закон – на секој за кој е докажано дека има повеќе од една сопруга, му се закануваше затвор до пет години.

Американската држава Јута ја декриминализира полигамијата

Опсервер - 20.02.2020

– Сенатот во американската држава Јута едногласно одлучи да ја декриминализира полигамијата кај возрасните. Според досегашниот закон – на секој за кој е докажано дека има повеќе од една сопруга, му се закануваше затвор до пет години.

Американската држава Јута ја декриминализира полигамијата

Фокус - 20.02.2020

Сенатот во американската држава Јута едногласно одлучи да ја декриминализира полигамијата кај возрасните. Според досегашниот закон – на секој за кој е докажано дека има повеќе од една сопруга, му се закануваше затвор до пет години.

Американската држава Јута ја декриминализира полигамијата

А1 On - 20.02.2020

Сенатот во американската држава Јута едногласно одлучи да ја декриминализира полигамијата кај возрасните. Според досегашниот закон – на секој за кој е докажано дека има повеќе од една сопруга, му се закануваше затвор до пет години.

Јута донесе закон според кој полигамијата е прекршок, а не кривично дело

Точка - 20.02.2020

Сенатот на американската сојузна држава Јута едногласно одлучи полигамијата да не биде кривично дело туку прекршок, објави Би-би-си. Според досегашниот закон, на луѓето со повеќе сопружници им се закануваше затвор до пет години.

Јута ја декриминализира полигамијата

Факултети - 20.02.2020

Сенатот во американската држава Јута едногласно одлучи да ја декриминализира полигамијата кај возрасните. Според досегашниот закон, на секој за кој ќе беше докажано дека има повеќе од една сопруга му се закануваше затвор до пет години.

Јута донесе закон според кој полигамијата е прекршок, а не кривично дело

24Инфо - 20.02.2020

Сенатот на американската сојузна држава Јута едногласно одлучи полигамијата да не биде кривично дело туку прекршок, објави Би-би-си. Според досегашниот закон, на луѓето со повеќе сопружници им се закануваше затвор до пет години.

Американската држава Јута ја декриминализира полигамијата

MakPress - 20.02.2020

Сенатот во американската држава Јута едногласно одлучи да ја декриминализира полигамијата кај возрасните. Според досегашниот закон – на секој за кој е докажано дека има повеќе од една сопруга, му се закануваше затвор до пет години.

Јута донесе закон според кој полигамијата е прекршок, а не кривично дело

Centar - 20.02.2020

Сенатот на американската сојузна држава Јута едногласно одлучи полигамијата да не биде кривично дело туку прекршок, објави Би-би-си. Според досегашниот закон, на луѓето со повеќе сопружници им се закануваше затвор до пет години.

Во Јута полигамијата ќе се третира како прекршок, а не кривично дело

ММС - 20.02.2020

Сенатот на американската сојузна држава Јута едногласно одлучи полигамијата да не биде кривично дело туку прекршок, објави Би-би-си. Според досегашниот закон, на луѓето со повеќе сопружници им се закануваше затвор до пет години.

Во Јута полигамијата ќе биде прекршок, а не кривично дело

Независен - 20.02.2020

Сенатот на американската сојузна држава Јута едногласно одлучи полигамијата да не биде кривично дело туку прекршок, објави Би-би-си. Според досегашниот закон, на луѓето со повеќе сопружници им се закануваше затвор до пет години.

Сенатот на Јута дозволи декриминализација на полигамијата во државата

Нетпрес - 20.02.2020

Сенатот на Јута синоќа изгласа нацрт-закон за декриминализиција на полигамните бракови во сојузната држава, која пред речиси две децении се најде на насловите страници, по случајот со силување на малолетно лице во еден полигамен мормонски брак.

Сенатот на Јута дозволи декриминализација на полигамијата во државата

Сител - 20.02.2020

Сенатот на Јута синоќа изгласа нацрт-закон за декриминализиција на полигамните бракови во сојузната држава, која пред речиси две децении се најде на насловите страници, по случајот со силување на малолетно лице во еден полигамен мормонски брак.

Сенатот на Јута дозволи декриминализација на полигамијата во државата

Опсервер - 20.02.2020

– Сенатот на Јута синоќа изгласа нацрт-закон за декриминализиција на полигамните бракови во сојузната држава, која пред речиси две децении се најде на насловите страници, по случајот со силување на малолетно лице во еден полигамен мормонски брак.

Сенатот на Јута дозволи декриминализација на полигамијата во државата

Либертас - 20.02.2020

– Сенатот на Јута синоќа изгласа нацрт-закон за декриминализиција на полигамните бракови во сојузната држава, која пред речиси две децении се најде на насловите страници, по случајот со силување на малолетно лице во еден полигамен мормонски брак.

Сенатот на Јута дозволи декриминализација на полигамијата во државата

MakPress - 21.02.2020

Сенатот на Јута синоќа изгласа нацрт-закон за декриминализиција на полигамните бракови во сојузната држава, која пред речиси две децении се најде на насловите страници, по случајот со силување на малолетно лице во еден полигамен мормонски брак.

Сенатот на Јута дозволи декриминализација на полигамијата во државата

4NEWS - 21.02.2020

Сенатот на Јута синоќа изгласа нацрт-закон за декриминализиција на полигамните бракови во сојузната држава, која пред речиси две децении се најде на насловите страници, по случајот со силување на малолетно лице во еден полигамен мормонски брак.

Сенатот на Јута дозволи декриминализација на полигамијата во државата

Вечер - 21.02.2020

Сенатот на Јута синоќа изгласа нацрт-закон за декриминализиција на полигамните бракови во сојузната држава, која пред речиси две децении се најде на насловите страници, по случајот со силување на малолетно лице во еден полигамен мормонски брак.