TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

До крајот на месецов откуп на заостанатите 5 илјади тони тутун

Канал5 - 14.01.2020

До крајот на овој месец треба да бидат откупени заостанатите 5 илјади тони тутун,по истите услови и динамика како што беше практикувана минатиот месец. Со тоа на општо задоволство и на откупувачите и на тутунарите ќе заврши последната производствена ...

Откупувачите на тутун ќе ги отворат пунктовите, ќе се откупат 10 отсто повеќе од договореното

Н.Македонија - 14.01.2020

Ќе се откупи целиот договрен тутун и плус 10 проценти од договореното, ќе се отворат затворените пунктови и ќе има реална проценка на тутунот. Ова денеска во Прилеп го изјави Менде Стомнароски, претседател на Сојузот на тутунски здруженија, бидеќи ...

Откупувачите на тутун ќе ги отворат пунктовите, а ќе откупат и плус 10% од договорените количини?!

Алфа - 14.01.2020

Проблемите со откупот на тутунот во пелагониско-долненскиот регион, сепак биле реални. По минтонеделниот револт на тутунарите од овие региони, за кои Алфа пишуваше, а за кои ресорниот министер Димковски рече дека нема сознанија, на вчерашната средба ...

Сојуз на земјоделски здруженија: Тутунот ќе се откупи, тутунарите нема да бидат оштетени

Сител - 14.01.2020

Ќе се откупи сиот договорен тутун и десет проценти над договореното, како што е законски, а откупувачите ќе вршат реална процена и тутунарите нема да бидат оштетени, изјави денеска во Прилеп Методија Стомнароски претседател на Сојузот на земјоделски ...

Димковски: Целокупното производство на тутун од реколтата 2019-та ќе биде откупено

iPortal - 13.01.2020

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски во вечерашната дебата на Телевизијата 24 порача дека целокупното производство на тутун од реколатата 2019-та ќе биде откупено.

Тутунопоризводство, скопскиот Сојуз надвор од игра

Алсат-М - 12.01.2020

По 65 години Сојузот на здруженија на тутунопроизводители – Скопје, престанаа да бидат највисока асоцијација на тутунопроизводители со овластување да ги застапува на откупните пунктови. Наместо нив, со ова овластување ќе раководи Сојузот на ...

Сојуз на земјоделски здруженија: Тутунот ќе се откупи, тутунарите нема да бидат оштетени

Вечер - 14.01.2020

Ќе се откупи сиот договорен тутун и десет проценти над договореното, како што е законски, а откупувачите ќе вршат реална процена и тутунарите нема да бидат оштетени, изјави денеска во Прилеп Методија Стомнароски претседател на Сојузот на земјоделски ...

Сојуз на земјоделски здруженија: Тутунот ќе се откупи, тутунарите нема да бидат оштетени

Либертас - 14.01.2020

Ќе се откупи сиот договорен тутун и десет проценти над договореното, како што е законски, а откупувачите ќе вршат реална процена и тутунарите нема да бидат оштетени, изјави денеска во Прилеп Методија Стомнароски претседател на Сојузот на земјоделски ...

Сојуз на земјоделски здруженија: Тутунот ќе се откупи, тутунарите нема да бидат оштетени

ММС - 14.01.2020

Ќе се откупи сиот договорен тутун и десет проценти над договореното, како што е законски, а откупувачите ќе вршат реална процена и тутунарите нема да бидат оштетени, изјави денеска во Прилеп Методија Стомнароски претседател на Сојузот на земјоделски ...

Сојуз на земјоделски здруженија: Тутунот ќе се откупи, тутунарите нема да бидат оштетени

4NEWS - 14.01.2020

Ќе се откупи сиот договорен тутун и десет проценти над договореното, како што е законски, а откупувачите ќе вршат реална процена и тутунарите нема да бидат оштетени, изјави денеска во Прилеп Методија Стомнароски претседател на Сојузот на земјоделски ...

Сојуз на земјоделски здруженија: Тутунот ќе се откупи, тутунарите нема да бидат оштетени

Слободен Печат - 14.01.2020

Постигнат е договор дека откупувачите ќе ги преземат сите договорени количества тутун и уште 10 проценти од договореното, а процената на тутунот ќе биде таква каква што ја започнаа. Ќе се откупи сиот договорен тутун и десет проценти над ...